Melyik nyújt nagyobb védelmet? A ProtonVPN vagy a NordVPN?
Én nem használok VPN-t, felesleges.
1) Ha letöltesz valamit, mindegy hogy VPN-en történt-e vagy nem, ha vírusos amit letöltöttél.
2) Ha bejelentkezel valahova, akkor az adott oldal ugyanúgy tud azonosítani, ha VPN-ezel vagy nem.
Tehát önmagában a VPN-nek én akkor látom értelmét, ha:
- Egy olyan szerverbe vagy szervezet/cég gépébe szeretnél becsatlakozni, ami elszeparáltan működik. Erre van a Cisco Mobil VPN, OpenVPN és társait (Pl. a házi szerverembe csak úgy tudod bejelentkezni, ha előbb VPN-en kapok egy LAN IP címet. Ez pl. OpenVPN-es.)
- Kávézóban vagy és érzékeny adatokkal dolgozól, vagy nem szeretnéd hogy a FreeWIFI ami nem titkosít, azt lehallgassák.
- Illetve maga a szolgáltató (DIGI, UPS, stb..) ne lássa hova-merre kommunikálsz.
Mindenki a VPN-ben látja a nagy biztonságot, holott csak 2 gép között egy kvázi "alagút", és ha ki jössz az alagútból, ugyanúgy folytatódik tovább csak máshol.
Igen ám, de jön a csavar..
Én Németországban élek, és itt jár a fenékbekuki ha nem használom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!