Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Feltörhették a telefonom?

Feltörhették a telefonom?

Figyelt kérdés

Meg akartam nézni egy sorozatot egy oldalon és ahogy rámentem ilyeneket írt ki, hogy a hecker feltört és fel fogja fedni a személyazonosságom és a képeim.

Erre hirtelen megijedtem és letöltöttem a vírusírtót amit ajánlott. De utána láttam, hogy fizetni kellett volna, hogy használni lehessen ezért le is töröltem. Most letöltöttem egy vírusirtót ami elég népszerű és azt írja nem törték fel az emailjeim.

Szerintetek nincs akkor semmi és nem lesz belőle baj, hogy letöltöttem az appot?

máj. 17. 09:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%

Ha android telefonon történt, azonnal csinálj gyári visszaállítást a telefonon.

Ha iPhone-on akkor nincs miért aggódni, csak rá akartak venni, hogy fizess.

máj. 17. 10:16
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ha iPhone-on akkor nincs miért aggódni"

Miért ne lenne? Ugye te sem hiszed el komolyan hogy az IOS sebezhetetlen?

Ahogy írtam fentebb, simán fent volt Istore-on egy kriptótolvaj kamu wallett app, míg sértettek panasza által fény nem derült rá.

máj. 17. 10:20
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
máj. 17. 10:21
 14/28 A kérdező kommentje:

Iphone telefonról telefonról van szó.

Az egészet az IOS nevében adták ki, mintha annak lenne az ilyen biztonsági értesítése. Elkezdett nekem visszaszámlálni 2 percről, hogy ha nem töltöm le mindent ellopnak stb.

Rámentem írta,hogy most átírányítunk az app storba. Onnan pedig Face ID-val tudtam hitelesíteni, hogy tényleg én akarom letölteni. Aztán utàna már leírtam mi történt.

máj. 17. 10:24
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Na hàt ilyennel az ios a büdös életbe nem fog fenyegetni hogy "2 percről, hogy ha nem töltöm le mindent ellopnak stb.". Csak a csalók.
máj. 17. 10:38
 16/28 A kérdező kommentje:
Persze, már én is tudom. Csak nyugtalan vagyok, hogy feltörhettek-e vagy csak a pénzt akarták ellopni.
máj. 17. 10:46
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
iOS-re nem készítenek vírust, a rendszer alapvetö müködési elvéböl adódóan ez kivitelezhetetlen lenne. Ha nem írtad be te magad, a saját kezeddel valami gyanús weboldalra, vagy alkalmazàsba a kártya adataidat, akkor egész pontosan 0% esélye van annak, hogy bármi baj történjen.
máj. 17. 14:45
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

"iOS-re nem készítenek vírust, a rendszer alapvetö müködési elvéböl adódóan ez kivitelezhetetlen lenne. "

Sajnos ez sem igaz.

[link]

máj. 17. 16:11
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

De igen.

Egy iPhone-ra csak a hivatalos Apple App Store-ból lehet alkalmazásokat telepíteni, ami elég szigorúan ellenörizve van. Vírust fejleszteni is szinte lehetetlen lenne a rendszer zárt természete miatt. De ha valahogyan mégis rákerülne a telefonra egy vírus (ami alapból lehetetlen), akkor sem tudna semmilyen kárt okozni az "app sandboxing" miatt.

máj. 17. 17:30
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

#19 "Egy iPhone-ra csak a hivatalos Apple App Store-ból lehet alkalmazásokat telepíteni"

Nem igaz, már van sideloading.

"ami elég szigorúan ellenörizve van"

Amiről szintén kiderült, hogy került be jó pár nem kívánatos alkalmazás.

"Vírust fejleszteni is szinte lehetetlen lenne a rendszer zárt természete miatt."

Nem lehetetlen.

Naív vagy :D

máj. 17. 17:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!