Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A Temu miatt feltörhetik a...

A Temu miatt feltörhetik a fiókjaimat és vírust is kaphatok?

Figyelt kérdés

Én sose telepítettem a telefonomra és be se regisztráltam, faterom telefonján fent van és be is van regisztrálva.

Rajta keresztül feltörhetik az én fiókjaimat is?

Közös wifit használunk de sose léptem be az ő telefonjára az én fiókjaimmal.

Ma láttam ezeket a videókat és nem szeretnék megint feltörés áldozata lenni mint 2023.11.06-án mikkor vírusos rossz programot töltöttem és bejelentkeztek Dombóváron, Amerikában és Oroszországban és a Netflix Facebook elveszett a levesbe, (Még a mai napig is töltenek fel a régi Facebokkomra játék videókat) de legalább Paypal-t vissza tudtam szerezni Gmail-t stb, de az óta mindenhol ahol lehet 2FA használok. és azt se szeretném megint titkosítva legyenek a fájlok a gépemen, de az a lényeg külső 2db HDD-re ki vannak mentve az adataim.

A videókban van is bizonyíték hogy igazi és félek ez miatt akkor gondolom a Tiktok is ilyen?

Videók:

https://www.youtube.com/watch?v=qvYVYGfljaU

https://www.youtube.com/watch?v=xG79Nl2wAXo

2024. máj. 5. 23:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nézzetek inkább természetfilmet a Natgeon, ne ilyen kamu baromságokat.
2024. máj. 6. 05:53
 2/15 A kérdező kommentje:

Miért kamu?

Ott a bizonyíték hogy feltörték és pénzeket szettek le a számláról.

2024. máj. 6. 08:45
 3/15 anonim ***** válasza:

Egyrészt tele van a videó tárgyi tévedésekkel, ferdítésekkel, csúszatatásokkal.

Pl. amikor arról beszél, hogy a Google HTTPS titkosítást használ. Ez ferdítés, mert nem a Google használja, hanem a böngészők, és nem csak a Chrome.

De ami fontosabb, az az, hogy semmi értelme azt mondani, hogy a HTTPS titkosítás nem megléte miatt akarja a Temu, hogy letöltsd az alkalmazást. Ugyanis a HTTPS semmilyen szinten nem véd meg attól, ha a Temu valóban el akarná lopni az adataid. A HTTPS két dolgot tud, hogy igazolja, hogy a másik oldalon valóban az van, akinek mondja magát, illetve hogy harmadik fél a kommunikáció során nem nyúlt bele az adatfolyamba. Teljesen lényegtelen a Temu szempontjából, hogy van-e HTTPS vagy sem, ha el akarná lopni az adataid, így is-úgy is ellopná.

Az, hogy a Temu elmenti a bankkártyád adatait, jelentem, minden külföldi webshop elmenti. Az Amazon, az Aliexpress, a Fasttech, de még az Ebay is.

Arra milyen bizonyíték van, hogy valóban a Temu lopta el a bevágott videórészleteken látható emberek adait, vagy akár a videót készítő adatait? A bevágott videókon ilyen kis szenzációhajhász Tiktokkerer, akik nagy mellénnyel dobálóznak olyan kifejezésekkel, mint a "Black Market", de az életben nem látták még közelről a dark webet sem.

2024. máj. 6. 09:16
 4/15 A kérdező kommentje:

Ez szerinted vírus akár lenni?

[link]

2024. máj. 6. 22:25
 5/15 A kérdező kommentje:
Temu alkalmazás tele van malwerekel cík szerint is meg akik át vizsgálták.
2024. máj. 6. 22:40
 6/15 A kérdező kommentje:
www.bitcoinbazis.hu/temu-webaruhaz-minoseg-adatlopas-kenyszermunka
2024. máj. 6. 22:40
 7/15 anonim ***** válasza:

Mi ez az összevisszaság?

Nem, egy játékhoz valaki appstores linket vagy google playes linket küld az nem vírus.

Ha viszont egy ismeretlen weboldalról akarnak letőltetni veled valamit az már elégé gyanús. Vagy ha link rövidítéseket használnak, mint a shorturl,bitly,tinyurl stb. azok mögött is lehet néhány érdekes oldal.

Temu maga megbízható amennyire megbízol benne.

"Röviden, a kedvező árakért a felhasználók az adataikkal fizetnek."

Pont úgy, mint facebookon vagy más rengeteg ingyenes szolgáltatások esetében. Lásd a célzott reklámokat...

Egyébként ha megnézed az eredeti cikket: Pinduoduo alkalmazásnál volt jelen. "Több szakértő is azonosította a Pinduoduo alkalmazásban olyan rosszindulatú programok jelenlétét, amelyek kihasználták az Android operációs rendszerek biztonsági réseit"

Mivel ez is kínai, mint Temu ezért van olyan gyanú, hogy temu mobil applikációja/weboldala is tartalmazhat különféle rosszindulatú kódókat.

Szóval ha problémád van vele, ne használd és kész.

Ha használod akkor ideiglenes kártyával fizess pl. revolut esetében is van ilyen vagy az otp bank esetében is van egyszer használatos virtuális kártya. Annak az adatait ellophatják, de nem fognak semmire sem menni vele.

2024. máj. 8. 12:43
 8/15 A kérdező kommentje:

Ott van a link amit küldtem.

Az nem lehet vírusos?

Azért írtam így nem kellett új kérdést ki írjak.

2024. máj. 8. 22:17
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi a baja a csávónak a Temuval, de hülyeségeket beszél.

Az meg hogy megrendel olyan dolgokat amire nincs szüksége, mert 3500-4500 a rendelési limit azt jelenti hogy telejsen hülye... miért nem rendeli meg akkor aliról vagy ebayről?

Az pedig alap, hogy nem használjuk több helyen ugyanazt a jelszót... szóval még ha el is adja a temu az email címedet és jelszavadat, azt nem tudják máshol használni.

Ugyanígy kéne tenni a bankkártyákkal is... használj virtuális kártyákat.. ma már ingyen van sok helyen... pl regisztrálsz Revolutra és minden alkalommal új kártyát adsz meg... ennyi.

Amúgy én rendeltem Temuról egy csavarhúzó készletet 94% kedvezménnyel még tavaly decemberben... 942 forintot fizettem, semmi mást nem kellett rendelni. Nyilván 15 ezret nem ér, de egyébkét teljesen jó, ennyit simán megér. Ilyen: [link]

2024. máj. 12. 14:02
 10/15 A kérdező kommentje:

Több éven keresztül használtam egyfajta jelszót mindenhol és nem volt soha feltörésem, egészen addig amíg nem töltöttem le rossz helyről vírusos programot ami aktivált volna egy fizetős programot.

Újra is rakhattam a Windowst, meg is változtattam jelszavakat meg ahol lehetett kétfaktoros azonosítást is bekapcsoltam, de böngésző sütik alapján szerezték meg a jelszavaimat akkor se védett volna meg ha mindenhol más jelszó lett volna meg adva, azóta nagyon figyelek program letöltésekre hogy csak hivatalos oldalról töltök le.

Mindent fiókot vissza tudtam szerezni kivéve Facebook, Newinsane, Facebooknak hiba lett írva hogy feltörték (jelentve is lett a profil), email cím átírás történt telefon szám jelszó de ezt nem tudtam így meg oldani mint a többit nem segítettek, pedig aki használja a Facebookomat minden nap tölt fel 1-2 perces játék videókat amiken zene van, jó lenne azt a fiókot visszaszerezni vagy legalább töröltetni azt a fiókot, Newinsane torrentoldalon nem írtam át egyből a jelszavat mint a fontosabb fiókjaimnál így azt jó pár honnappal később akartam újra bejelentkezni de azt írta hogy oka: Fiók feltörve, de Húsvétkor ingyen regisztráció volt és sikerült új fiókot csináljak.

Nem tudom miért jó Amerikának és az Oroszoknak ilyent csinálni.

Szerintetek a régi Facebook fiókommal és Anyám régi Facebook fiókjával tudnák valamit kezdeni?

Paypal az egyből segített email címet is sikerült vissza írni új jelszót telefon számot és a pénz is meg maradt rajta, de ez a Facebook semmit se segített, a Google meg mindig figyelmeztettet hogy gyanúsat éreztek az fiókomba és a Windows kijelentkeztetve.

2024. máj. 12. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!