ReviOs keylogger tartalmaz?
Láttam fent van GitHub-on is a telepítője
Plusz nyílt forráskódú lett hogy meg lehet nézni mit tartalmaz.
Én már 1-2 éve használom és még sose volt gondom vele (le is kopogom),
Frissítések vannak rajta Defender is, OTP fiókomba is belépek vele stb.
De ezt olvastam most kicsit meg lepett
Kép: [link]
Meg ha jól tudom mikkor megjelent a Windows 10 akkor arra is mondták hogy jelszókat figyeli a Microsoft.
A linuxszal nincs ilyen probléma, az nyílt forráskódú. Részben ezért is találták meg a backdoort, ami több éves előkészítést igényelt a végrehajtótól. Egy zárt rendszertben egy ilyet sokkal nehezebb megtalálni
A vírusokkal kapcsolatban meg... mi az a tcup88 vagy micsoda? Alapszabály a neten, hogy random dolgokat nem töltögetünk le, amiről nem tudjuk hogy micsoda, ki csinálta. Random linkekre nem kattolunk. Ha most revi os-ed lenne, vírusírtó nélkül, akkor nem is tudnál arról, hogy vírusos dolgot töltöttél le.
Alapvetően az android-nál attól függ, hogy mennyire biztonságos, hogy mennyire megbízható, aki csinálta, de ott is vannak olyan verziók, amik nyílt forráskódúak egyébként.
"A linuxszal nincs ilyen probléma, az nyílt forráskódú."
Nem pusztán nyílt forráskód miatt, hanem azért is, mert:
- van mögöttük megnevezhető cég, alapítvány, szervezet, magánszemély (a ReviOS esetén nincs)
- van mögöttük jelentős fejlesztői, támogatói közösség (a ReviOS esetén nincs nagy mértékű, egy szem Discord-csatorna az lófütty)
- a fő fejlesztői bázistól függetlenül vannak, akik felügyelik, auditálják, dokumentálják
"mi az a tcup88 vagy micsoda?"
TC UP (Total Commander Ultra Prime), a Total Commander egy berhelt, különböző dolgokkal kiegészített verziója (szerény véleményem szerint bloatware):
egyébként a megadott képen:
csak egy potenciálisan szükségtelen alkalmazásra (ami nem feltétlenül okoz kárt, inkább csak zavaró dolgokat csinál):
figyelmeztet a kártevőkereső, nem vírusra.
23
Jogos, a trójait a másikra írta.
"Ha most revi os-ed lenne, vírusírtó nélkül, akkor nem is tudnál arról, hogy vírusos dolgot töltöttél le."
Pedig az van most is fent, már 2 éve használom.
explorer exe Unknown Hard Error azt miért van?
Fagyás, egér meg áll egy pillanatra, egér szaggatás, hang akadás, kék halál?
Képet már linkeltem róla.
Ismerősöm aki ajánlotta neki semmi gondja nincs mint nekem, de van nálam is hogy nincs gond.
Sok felhőtárhely programokat használok de automatikusan nem szinkronizál semmit a felhőbe.
25
Azt hittem windows defender sincs a reviben, akkor azt rosszul tudtam.
Amiket írsz az driver problémának tűnik. Rendes windows alatt is tapasztalod?
26 Pedig van és biztonsági frissítések is vannak.
Ezen a gépen még nem volt rendes windows használva.
Volt olyan is mikkor a JetAudio-t meg nyitottam akkor minden baja lett a gépnek pedig hivatalos oldalról töltöttem le, meg mikkor a Malwarebytes be van aktiválva eldobható email címmel és engedélyezem a Web védelmet akkor volt hogy a internet is csak a gépen el is ment pár percre vagy nagyon lassú de telon wifin nem.
Egyszer ezt
Egyszer ezt el távolítottam és karanténba raktam az a gyanúm azért lett kék halál: [link]
Nero 7-is használok.
Nem tudom hogy a régi elavult programok okozhatnak e problémát akár piros x hibát is, szerintetek?
TC UP-t szerintetek jobb lesz hogy el felejtem?
Informatikai haverom ezt használja (nem tudom még használja mert már rég nem tartsuk a kapcsolatot mióta elköltözött faluból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!