Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Google fiók kétlépcsős azonosí...

Google fiók kétlépcsős azonosításnak nem lehet email címet megadni?

Figyelt kérdés

Én csak telefonszámot tudok választani vagy pendrive-ot.

De így semmi értelme! Ha elvesztem a telefonomat, akkor elvesztem vele együtt a telefonszámot is! És ha be akarnék jelentkezni akkor nem tudok.

Viszont ha lenne email cím lehetőség, akkor a laptopomon kapnám az értesítést hogy engedélyezzem a bejelentkezést.

Így tényleg csak annyira jó ha max fel akarnának törni, de ha elvesztem a telefont már én sem tudnék bejelentkezni :/

A pendrive-ost meg nem nagyon értem, ha bejelentkezni akarok telefonon nem tudok bele dugni egy pendrive-ot

febr. 19. 12:02
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik nincs választásom, ha feltörik a fiókom akkor így jártam 🤷 több az esély rá hogy elvesztem a telefonom/tönkre megy, minthogy feltörjenek
febr. 19. 12:17
 2/12 anonim ***** válasza:

A Google-ba történő bejelentkezés módja

Biztonsági email cím.

A biztonsági e-mail-címen tudjuk elérni Önt, ha szokatlan tevékenységet észlelünk fiókjában, vagy ha véletlenül kizárja magát fiókjából.

febr. 19. 12:28
 3/12 anonim ***** válasza:

"ha elvesztem a telefont"

Bemész a szolgáltatóhoz, felmutatod az igazolványaidat és kapsz másik sim kártyát ugyanazzal a telefonszámmal.

febr. 19. 12:31
 4/12 anonim ***** válasza:

Az nem pendrive Biztonsági hardverkulcs.Van USB/NFC és USB-C/NFC

[link]

A fiókban letölthető 10db biztonsági kód amivel ki tudod váltani a telefonos kódot ha telefonod elveszne. Csak le kell tölteni és el kell menteni hogy hozzáférj ha gond van.

febr. 19. 12:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Te legalább észrevetted hogy telefon elvesztése akár gond is lehet. Sokan erre már akkor jönnek rá ha már nincs meg a telefon. A telefonos SMS kód telefonvesztés esetén még menthető ha a szolgáltatót letiltja az elveszett SIM-et és ugyanazzal a telefonszámmal kapsz újat. Az Authenticator (hitelesítő alkalmazások) itt a mentés beállítása a fontos mert alapbeállításnál nem ment felhőbe. Telefon vesztés esetén nem tudod visszaállítani a mentést mert nincs honnan.

A Google és az Microsoft fiók is tele van biztonsági és helyreállítási lehetőségekkel csak fel kell fedezni a beállításokban.

Authenticator (hitelesítő alkalmazás)

Hardverkulcs (akár több is)

Telefon kétlépcsős azonosításhoz

Kétlépcsős azonosításhoz másodlagos telefon

Helyreállítási telefonszám

Biztonsági emailcím

Biztonsági kódok (10db egyszerhasználatos)kétlépcsős azonosítás kiváltására pl: telefon, hardverkulcs) vesztés esetére.

febr. 19. 13:21
 6/12 A kérdező kommentje:

Amúgy most nézem hogy egy S21 ultra telefon be volt jelentkezve (rövid ideig) a fiókomba, és az a vicces hogy nekem olyan telefon nincs is xd meg a régi jelszót sem fogadta el

De már megcsináltam

febr. 19. 13:41
 7/12 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem beállítom a telefonszámom, ha tényleg vissza tudom kapni ugyanazt a számot elvesztés esetén
febr. 19. 13:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Kiléptetted az idegen telefont? Mert lehet ő változtatta meg a jelszavad ezért nem fogadta el. Az a telefon bent volt a fiókodba, ezért van az az opció hogy lásd a belépési tevékenységet. Idegen emailcímet nem láttál biztonsági emailcím:

Kapcsolattartási e-mail-cím:

másodlagos email cím:

között? Ellenőrizd le ezt is és léptesd ki ha találsz.

febr. 19. 13:50
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem volt semmi ilyen, és már ki volt jelentkezve, de ki tudtam én is mégegyszer

[link]

De szerintem valami hiba volt vagy ilyesmi, mert ugyanabban a városban van ahol én

febr. 19. 14:18
 10/12 anonim ***** válasza:

De szerintem valami hiba volt vagy ilyesmi, mert ugyanabban a városban van ahol én.

Ezt nem tudhatod ki fért hozzá. A lényeg tiszta a fiók. SMS kód bekapcsolva.

Biztonsági emailcímet adj meg. A 10db helyreállítási kódot is letöltheted offline,vagy papírra kiírva eltárolod. Legyen több lehetőséged a helyreállításra ha probléma lépne fel.

febr. 19. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!