Google fiók kétlépcsős azonosításnak nem lehet email címet megadni?
Én csak telefonszámot tudok választani vagy pendrive-ot.
De így semmi értelme! Ha elvesztem a telefonomat, akkor elvesztem vele együtt a telefonszámot is! És ha be akarnék jelentkezni akkor nem tudok.
Viszont ha lenne email cím lehetőség, akkor a laptopomon kapnám az értesítést hogy engedélyezzem a bejelentkezést.
Így tényleg csak annyira jó ha max fel akarnának törni, de ha elvesztem a telefont már én sem tudnék bejelentkezni :/
A pendrive-ost meg nem nagyon értem, ha bejelentkezni akarok telefonon nem tudok bele dugni egy pendrive-ot
A Google-ba történő bejelentkezés módja
Biztonsági email cím.
A biztonsági e-mail-címen tudjuk elérni Önt, ha szokatlan tevékenységet észlelünk fiókjában, vagy ha véletlenül kizárja magát fiókjából.
"ha elvesztem a telefont"
Bemész a szolgáltatóhoz, felmutatod az igazolványaidat és kapsz másik sim kártyát ugyanazzal a telefonszámmal.
Az nem pendrive Biztonsági hardverkulcs.Van USB/NFC és USB-C/NFC
A fiókban letölthető 10db biztonsági kód amivel ki tudod váltani a telefonos kódot ha telefonod elveszne. Csak le kell tölteni és el kell menteni hogy hozzáférj ha gond van.
Te legalább észrevetted hogy telefon elvesztése akár gond is lehet. Sokan erre már akkor jönnek rá ha már nincs meg a telefon. A telefonos SMS kód telefonvesztés esetén még menthető ha a szolgáltatót letiltja az elveszett SIM-et és ugyanazzal a telefonszámmal kapsz újat. Az Authenticator (hitelesítő alkalmazások) itt a mentés beállítása a fontos mert alapbeállításnál nem ment felhőbe. Telefon vesztés esetén nem tudod visszaállítani a mentést mert nincs honnan.
A Google és az Microsoft fiók is tele van biztonsági és helyreállítási lehetőségekkel csak fel kell fedezni a beállításokban.
Authenticator (hitelesítő alkalmazás)
Hardverkulcs (akár több is)
Telefon kétlépcsős azonosításhoz
Kétlépcsős azonosításhoz másodlagos telefon
Helyreállítási telefonszám
Biztonsági emailcím
Biztonsági kódok (10db egyszerhasználatos)kétlépcsős azonosítás kiváltására pl: telefon, hardverkulcs) vesztés esetére.
Amúgy most nézem hogy egy S21 ultra telefon be volt jelentkezve (rövid ideig) a fiókomba, és az a vicces hogy nekem olyan telefon nincs is xd meg a régi jelszót sem fogadta el
De már megcsináltam
Kiléptetted az idegen telefont? Mert lehet ő változtatta meg a jelszavad ezért nem fogadta el. Az a telefon bent volt a fiókodba, ezért van az az opció hogy lásd a belépési tevékenységet. Idegen emailcímet nem láttál biztonsági emailcím:
Kapcsolattartási e-mail-cím:
másodlagos email cím:
között? Ellenőrizd le ezt is és léptesd ki ha találsz.
Nem volt semmi ilyen, és már ki volt jelentkezve, de ki tudtam én is mégegyszer
De szerintem valami hiba volt vagy ilyesmi, mert ugyanabban a városban van ahol én
De szerintem valami hiba volt vagy ilyesmi, mert ugyanabban a városban van ahol én.
Ezt nem tudhatod ki fért hozzá. A lényeg tiszta a fiók. SMS kód bekapcsolva.
Biztonsági emailcímet adj meg. A 10db helyreállítási kódot is letöltheted offline,vagy papírra kiírva eltárolod. Legyen több lehetőséged a helyreállításra ha probléma lépne fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!