Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Sürgős! Vírusom van, hogy...

Sürgős! Vírusom van, hogy tudnám kiirtani?

Figyelt kérdés
Tegnap sikeresen bekaptam egy msn vírust. Tegnap is elindítottam a víruskeresőt, ma is. Állítólag már töröltem a vírust, de most talált megint 2 fertőzött fájlt. És a vírus még mindig működik. Nod32-m van. Tudnátok segíteni? :/
2010. okt. 14. 15:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Töröld az NOD 32-őt, és helyébe rakd fel a VIPRE AntiVirus-t vagy a profibb, Premium AntiVirus-t:) Az tuti ki fogja szedni!Ha tetszik, vedd meg az öröklicenszet, amit soha nem kell majd megújítani:D Nekem bejött!;)
2010. okt. 14. 16:01
 2/17 anonim ***** válasza:

Csökkentett módban (előtte kézzel kell frissíteni!):

[link]

A ragaszkodó vírusokat ez is leirthatja a rendszertöltéskori vizsgálattal, már ha 32 bites rendszered van:

[link]

(Vigyázz, ez állandó védelemmel rendelkező vírusirtó, a NOD32-vel összeakad. Addig azt ki kell lőni, vagy ideiglenesen leszedni.)

Milyen fájlokat jelez fertőzöttnek a NOD32?

2010. okt. 14. 16:03
 3/17 A kérdező kommentje:

nem tudom szükséges e hozzá a fájlnév..

módosult Win32/Injector.DGM trójai

és kiírja utána hogy törléssel megtisztítva, karanténba helyezve. akkor miért működik tovább? :/

2010. okt. 14. 16:10
 4/17 anonim ***** válasza:
Szerintem az NOD hibája.Ahogy az első kommentbe is írtam le, futtass le egy VIPRE vírusirtót, az felismeri a nyavalyás msn vírusokat és ki is szedi őket:)
2010. okt. 14. 16:40
 5/17 A kérdező kommentje:
de az nem akad össze a noddal úgy mint az avast?
2010. okt. 14. 16:41
 6/17 anonim ***** válasza:

- Mentsd az adataidat, a biztonság kedvéért.

- Kapcsold ki a rendszer-visszaállítást.

- Futtasd az általam linkelt (2. válasz) Malwarebytes' Anti-Malware-t, miután telepítetted és frissítetted! Csökkentett módban: F8 nyomogatás még a boot-képernyő előtt, a megjelenő menüben választod a csökkentett módot.

- Takarítsd ki a gépet vele. Igen, fontos a fájlnév, a fájl az, amit ki kell törölni / meg kell tisztítani.

- Kapcsold be a gépet. Ha a Malwarebytes' rendszerfájlokat is karanténozott, és összeomlik a gép, próbálkozz a javító telepítéssel.

- Kapcsold vissza a rendszer-visszaállítást.

2010. okt. 14. 16:45
 7/17 anonim ***** válasza:

A VIPRE is összeakad a NOD-dal, mivel a VIPRE is állandó védelemmel rendelkező, folyamatosan futó vírusirtó, úgy, mint a NOD. Ilyenből 1 lehet a gépen.

----------------------------------

Malwarebytes' Anti-Malware alternatívája:

- Mentsd az adataidat, a biztonság kedvéért.

- Itt nem feltétlen szükséges kikapcsolni a rendszer-visszaállítást, mert az avast szerintem annak a mappájának a tartalmában is takarít.

- Futtasd az avastot, telepítés után (és várd meg, míg frissít, vagy frissítsd): megnyitod -> számítógép átvizsgálása > Rendszertöltéskori vizsgálat. Innentől nem tudom, mert nekem 64 bites rendszerem van, de szerintem egyértelmű lesz. Beállítás után indítsd újra a rendszert. Karanténoztass vele.

- Kapcsold be a gépet. Ha összeomlik a gép, javító-telepítés.

2010. okt. 14. 16:48
 8/17 A kérdező kommentje:
nem nagyon értek az ilyenekhez, és köszi az eddigieket, de gondolom azért kell lementeni mert ha összeomlik a gép, a javító telepítésnél törlődik minden, igaz?
2010. okt. 14. 16:55
 9/17 anonim ***** válasza:

guglizz rá: msn vírusírtó - kimondottan erre specializálódott

Esetleg megoldás lehet a Kaspersky rescue cd, csak licencet kéne szerezned hozzá.

2010. okt. 14. 17:00
 10/17 anonim ***** válasza:

Ha fájlja fertőzött, akkor szerintem ez nem az átlagos msn vírus, de lehet, hogy tévedek.

Igen, éreztem, hogy kevésbé értesz hozzá, ezért próbáltam érthetőbben magyarázni. Sajnos, ennél egyszerűbb ötletem nincs.

Hacsak nem a Recue-CD, amit előttem említettek. Ahhoz annyit tennék hozzá, hogy van ingyenes is, némelyik gyártónak.

Le kell tölteni a fájlt, ki kell írni a CD-re egy tiszta gépről, a tiéden arról boot-olni, frissíteni, és megkerestetni vele a fertőzött fájlokat.

Igen, összeomolhat a géped. A javító-telepítés nem töröl adatokat, csak kicseréli a rendszerfájlokat, és a registry (regisztrációs adatbázis) bejegyzéseit is frissíti. De lehet, hogy nem hozza rendbe a gépet, akkor formázni kell.

Sajnos, e kettő közül kell választanod: vagy mindenképp formázás, újratelepítés, vagy esetleg megmenekülsz ettől. Mert úgy tűnik, a NOD32 nem takarítja ki a gépet. Ez persze nem az ő hibája, a kártevő túl ragaszkodó.

2010. okt. 14. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!