Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Valóban nem érdemes a böngésző...

Valóban nem érdemes a böngészőben tárolni a jelszavakat?

Figyelt kérdés

2023. júl. 21. 00:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%

Én meg soha egyetlen jelszót sem jegyeztetek meg. Ez azért is előnyös, mert így nem felejtem el azokat, és még véletlenül sem veszítem el a hozzáférésemet semmihez, ha netán újratelepítéskor elfelejtem a jelszavaimat lementeni. (Itt is rendszeresen vannak ilyen kérdések, hogy mit tegyen, ha nem tudja a jelszavát, és újratelepítéskor meg nem mentette le...)

Ha pedig valamit nem tárolok a gépen, akkor azt onnan nem is tudják ellopni.

Ettől függetlenül az hülyeség, hogy szöveges fájlban tárolódnának a jelszavak. Valamikor régen tényleg így volt, de azóta azért eltelt két évtized...

2023. júl. 21. 08:30
 12/20 anonim ***** válasza:
Minden platformra elérhető, nagyon biztonságos jelszókezelő is megoldás lehet, de az ilyen felhő-alapú megoldásoknak is meglehet a hátrányuk...
2023. júl. 21. 08:45
 13/20 anonim ***** válasza:
21%

Titkosítva tárolja el őket, de egy scriptet lefuttatva pár másodperc alatt lehet dekódolni őket.

[link]

2023. júl. 24. 13:53
 14/20 anonim ***** válasza:
Húha ne írj ilyeneket mert úgy járhatsz mint én, aki azonnal 0% lett, mert jelszókezelőt javasolt helyette. Ezek is több platformon érhetőek el és választék is van.
2023. júl. 24. 13:58
 15/20 anonim ***** válasza:
Használj Firefox böngészőt és állítsd be mesterjelszót vagy mai nevén elsődleges jelszót akkor ezzel a jelszóval titkosítja a jelszavakat és csak ha valaki nem tudja meg a mesterjelszót nem fogja tudni feloldani azt a fájlt amiben a firefox a jelszavakat tárolja, de használhatsz jelszókezelőt pl Bitwarden
2023. júl. 24. 23:05
 16/20 anonim ***** válasza:

Én súlyozom aszerint mekkora kockázatot jelent a kiszivárgás.

Pl. kártyaadatokat,pénzemhez való hozzáférést csak külön jelszókezelő programban tárolok és azt is olyan egyszerű algoritmussal kódolva, ami kizárólag a fejemben van meg.

A kevéssé kockázatos helyeken elég a böngésző is, hogy ne kelljen gyakran időt áldozni a külön jelszókezelőbe való belépésre

2023. júl. 25. 08:15
 17/20 anonim ***** válasza:

"Pl. kártyaadatokat,pénzemhez való hozzáférést csak külön jelszókezelő programban tárolok és azt is olyan egyszerű algoritmussal kódolva, ami kizárólag a fejemben van meg."

Mi lenne az az algoritmus? Sajátot használni sose jó ötlet, ha csak nem mentél végig rajta alaposan és bizonyítottad be egzakt módon (kriptográfiával), hogy nem lehet feltörni

2023. júl. 25. 11:44
 18/20 anonim válasza:

De ez csak azon a gépen működik, amin elmentették a jelszavakat.

2023. júl. 26. 16:42
 19/20 anonim ***** válasza:

@17:

Abban egyetértünk, hogy amit ember hoz létre, azt másik ember ki tudja találni.

A kérdés csak az, hogy megéri akkora erőforrást áldozni annak megfejtésére, amit kitalálok. Az egyéni algoritmusom is bizonyára feltörhető, de aligha hiszem, hogy a jelszókezelő programban tárolt kódok tömeges feltörése miután sikeres , még megérné a képzett bűnözőknek plusz energiát fordítani az én egyéni algoritmuson feltörésére is. Nem a Fort Knox-i aranykészletet tárolom.

Nem az a kérdés, hogy fel lehet -e törni bármilyen kódot, hanem az, hogy mennyi időt, energiát figyelmet érdemes a lopkovicoknak erre áldozni a kockázat mérlegelése után.

2023. júl. 31. 17:18
 20/20 anonim ***** válasza:

19

Az entrópia számít, ha valaki megtudja az egyik jelszavad, próbálhat belőle dictionaryt csinálni, amivel támadhat. Persze nem azt mondom, hogy ezt csinálná valaki, de nem tudom mennyire szoktak ilyeneket automatizálni

2023. júl. 31. 20:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!