A ChatGPT (mesterséges intelligencia) alkalmas személyes adatgyűjtésre? A kérdéseid alapján szépen összerakja a személyes profilodat?
10 De gondoltam, de józan paraszti ésszel ennek sokkal nagyobb az esélye. Gondolom a munkahelyek nem adják ki az adatokat, talán a bankok sem, de azt sem tartom ésszerűnek, hogy pl paypaltól vagy ebaytől kapták volna meg.
Leginkább ezt az zarja ki, hogy ezektől lehet hogy megkapnák a nevem/címem, de azt nem, hogy bugyogót meg tangát ajánljanak.
"Kb. 1-3 havi rendszeres kérdezősködés után összeállítható elég nagy biztonsággal a kérdező érdeklődési köre karaktere, elszúrt személyes adatai."
Tudod, én már azt kívánom, hogy bár ott tartanánk, hogy ezernyi adatból kedves tech-óriásaink képesek legyenek végre releváns reklámokkal bombázni, ha már az ingyenesség fejében reklámokat kell néznünk. Adva vagyok én: egy új kapcsolatban élő, 40 éves, autót és jogosítványt szerezni egyáltalán nem kívánó férfi. Gyerekem nincs, és pár évig még biztos, hogy nem is lesz. Alkoholos italokat gyakorlatilag a szilveszteri pezsgőt kivéve évek óta már nem iszok. Erre milyen reklámokkal bombáz például a Youtube, ami ugye az egyik leghírhedtebb adatgyűjtőnek a tulajdonában van: A reklámok fele sörreklám, aztán emellett van még pelenkareklám, amiből nem potyog ki a fhos, meg persze ha már itt tartunk, rögtön a képembe tolnak egy reklámot a hasmenésről, egyet a székrekedésről, főleg, ha épp vacsi közben nézek valami videót, jó étvágyat. Meg persze jópár autóreklám. Fb-n sem jobb a helyzet, múltkor szidtam a Microsoftot, erre egy hónapon át Office előfizetéseket reklámozott. Szóval majd ha sikerül odáig fejlődniük, hogy a temérdek tőlem begyűjthető adat birtokában sikerüljön legalább nagyjából belőni, hogy mik érdekelnek, és ne pont azokat tolják a képembe, amik nem, akkor majd elgondolkodok a profilozás realitásán. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!