Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen víruskergetőt ajánlotok...

Milyen víruskergetőt ajánlotok, ami nem lassítja a gépet, de van real time protectionja?

Figyelt kérdés
Windows 8.1-em van, az alap defender 2023.07.05-én kapta meg az utolsó frissítését, most akart újat letölteni, de szerver problémát ír. Ezért kellene valami olyan antivírus, amely nem lassítja annyira az amúgyis gyenge gépet, de folyamatosan figyeli azt. i5-3320m, 8gb ddr3, 250gb ssd van benne. Windows 10-et nem tudom rátenni, mert nincsenek hozzá driverek.
2023. júl. 12. 20:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most is jön a 8.1 defijére a frissítés. Valami gáz van nálad. Telepítsd újra.
2023. júl. 12. 20:16
 2/20 anonim ***** válasza:
93%
Simán fölmegy rá a Windows 10. Core 2-re is telepítettem. Próbáltad egyáltalán?
2023. júl. 12. 20:42
 3/20 A kérdező kommentje:

Próbáltam. Maga a gép futtatja, de se a Wi-Fi, se a Bluetooth, se a webkamera drivere nem ment fel az istennek se. Driverboostert próbáltam, az megtalálta a drivereket, de valami errort dobott. Kézileg felraktam egy drivert, az bekékhalálozta, onnantól csökkentett módban ment.

A gyártó (Fujitsu) Windows 7, Windows 8, illetve Windows 8.1-re készített drivereket.

2023. júl. 12. 21:20
 4/20 A kérdező kommentje:
1: eddig sose volt probléma, már egy ideje fent van ez a rendszer.
2023. júl. 12. 21:20
 5/20 anonim ***** válasza:
46%

A Driverboostert felejtsd el. Ki tudja, honnan miféle szutykokat rak föl(mint a te példád is mutatja).

A win10-hez a 8.1 driverek 99% működni szokott.

2023. júl. 13. 06:54
 6/20 anonim ***** válasza:
57%

Bitdefendert használok, illetve DriverBoostert is. Egyikkel se volt még soha gondom.

Win10-re ne frissíts, sokkal rosszabb, mint a 8.1.

2023. júl. 13. 08:02
 7/20 A kérdező kommentje:

Nekem a driverbooster eddig mindig működött, egyedül ezen a gépen nem. Hiába szedtem le a gyártó oldaláról a drivereket, azt írta, hogy nem található eszköz. Csatlakoztassa a hardvert, majd indítsa el újra a telepítést. 8.1-en magától mindent felpakolt, egyedül a kártya olvasót kellett feltelepíteni.

Bitdefendert megnézem. Ha nem lenne jó, akkor még az AVG-re gondolok, mivel asztali gépen az volt 5 évet, elég sokmindent megfogott nekem, és nem is fogta a gépet, de gondolom ilyen gyenge hardveren visszafogná a rendszert.

2023. júl. 13. 10:03
 8/20 anonim ***** válasza:
70%

Ha indítasz egy power shellt rendszergazdaként - majd beírod hogy

Export-WindowsDriver -Online -Destination C:\Drivers

akkor csinál a C\-n egy Drivers nevű mappád amibe az összes driver fennt lesz mappánként.

Na most amikor újra húzod csak belépkedsz ezekbe a mappákba, majd mindegyikben lesz egy *.inf kiterjesztésű file. Arra rákattintasz jobb egérgombbal - majd a telepítésre - és felrakja az aktuális drivert.

Csak azért írom mert ha már egyszer fent vannak a driverek, akkor ezzel a módszerrel a leggyorsabb visszatenni mindent - ha az újratelepítés mellett döntesz ;)

2023. júl. 13. 10:59
 9/20 anonim ***** válasza:
53%
Js és bármi mást teszel fel a defendernél mindenképp jobban lassítja majd a gépet. De majd meglátod.
2023. júl. 13. 11:01
 10/20 A kérdező kommentje:
Na ezt megpróbálom 8-as, köszi. Viszont kicserélem a meghajtót, hogy ha nem lenne jó, akkor vissza tudjam tenni a 8.1-es SSD-t. Úgyis van feleslegbe egy 120 gigás, arra ráteszem a 10-et.
2023. júl. 13. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!