Csak az én ismeretségi körömben van sok hackerkedés, internetes csalás, vagy ez most országos jelenség?
Az elmúlt napokban több ismerősömtől is hallottam, hogy feltörtek valakinek a facebookját, a másiktól pénzt csaltak ki, stb. Ma engem próbáltak be. Először telefonon próbálkoztak, utána instagramon, utána sms-t kaptam, hogy a facebookom jelszavát változtassam meg ezzel és ezzel a kóddal.
Most mi van amúgy?
A rendőrség nem akarja ezeket leállítani esetleg?
Én személy szerint 8 évre szigorítanám a Btk.-t az ilyen csalásokra. Akkor talán felfogja az idiótája.
Megszaporodtak az internetes csalások/kísérletek, igen.
A személyes tapasztalatom ezzel kapcsolatban a következő:
Az elmúlt fél évben négy alkalommal kaptam sms-t a posta, vagy valamelyik futárcég nevében. A szöveg és a módszer szinte betűre ugyanaz volt.
Emailben kettő próbálkozás volt, facebook messengeren tíznél több. Ott valamelyik ismerősöm feltört profiljáról jött a "nézd, ki halt meg" és a "te vagy a videón" jellegű próbálkozás.
A jófogáson gyakran adok el cuccokat, minden hirdetésemnél van legalább egy csalási kísérlet.
Ezek kis odafigyeléssel mind kiszűrhetők, de igen, a próbálkozások száma nagyon megugrott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!