Országos szinten, melyik szolgáltatónál a legjobb a mobil (hang+adat) lefedettség?
Lehet hogy a térképek szerint az a legjobb és csak én jártam rossz helyszíneken, de amíg az előző kommentben írt szolgáltatónál voltam, a mobilnettel és térerővel is sokat szenvedtem.
Miután másik szolgáltatóhoz mentem, az addig rendszeresen problémákat okozó helyzetek megszűntek, akár kis faluban, akár máshol.
Összefoglalom:
*Telekom:
- Előnyök: Nagy kültéri lefedettség, mindenhol van 4G ahol 2G is. Gyors, stabil. Az újdonságok náluk jelennek meg először.
- Hátrányok: Drága, júliusban lekapcsolják a 3G-t.
*Telenor:
- Előnyök: Viszonylag jó lefedettség, a Telekoméval vetekszik főleg vidéken, mert több helyen közös bázisállomásokat használnak. Az ára barátibb a Telekoménál.
- Hátrányok: Nagy népsűrűségű területen (pl Budapest) néha instabil, akadozik, főleg mozgás közben. Júliusban lekapcsolják a 3G-t.
*Vodafone:
- Előnyök: Jó beltéri lefedettség, a minibázisoknak köszönhetően ott is, ahol másnak nincs. Baráti ár feltöltősöknek is. A 3G egyelőre marad.
- Hátrányok: Gyengébb kültéri lefedettség. Feltöltősöknek nem elérhető a 4G. A leglassabban vezetik be az új szolgáltatásokat.
*Digi:
- Előnyök: Iszonyat olcsó, kvázi ingyen van. Egyedül náluk működik normálisan a VoWiFi (elvileg a Telekomnál is van, de alig sikerült beröffenteni és akkor is a mobilt preferálta, ugyan azzal a készülékkel a Diginél tökéletesen működik). Külföldön is működik a VoWiFi (Telekommal ellentétben), így nem EU országból is roamingdíjak nélkül lehet telefonálni, ha van wifi hozzáférésed.
- Hátrányok: Csak lakott területen, autópályák és egyszámjegyű főutak mentén van lefedettség. Nagyobb fővárosi épületekben, mint az Allee, Etele Pláza, nincs térerő, de utóbbiban a wifi elég stabil, kiváltható a VoWiFi-vel. A kevés frekvencia miatt a net nem hasít, bár szinte mindenre elég, böngészni és YouTubeozni is tökéletesen lehet, a nagyobb letöltések érezhetően lassúak.
5-ös. Bocsi, de voltak pontatlanságok.
Telekom:
Előnyök: Jó lefedettség, nagy sebesség-megosztható. Nem ingadozik-az esetek 99%-ban megy.
Hátrányok: Olcsóbb, de a sebesség is nagyobb. (Vodafone le van írva, hogy a "gigaerős" 5g hálózatin 10Mbps a max sebesség)
Telenor:
Előnyök: Olcsóbb, mint a Telekom, de néha furcsa ajánlatai vannak, térerő megfelelő
Hátrányok: Sokszor instabil a net.
Vodafone:
Előnyök: Olcsó és nagy a Narroband NoIT hálózata.
Hátrányok: Sok központi hiba, lassú ügyfélszolgálat, sokszor átvágások. A honlap oda is térerőt ad ahol elég rossz, ép hogy van, míg a Telekomnál csak oda ír térerőt, ahol tényleg maxon van.
Digi:
Előnyök: Olcsó , de még versenytárs szolgáltató lehet.
Hátrányok: Csak városokban, autópályákon van térerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!