Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért vettem okostelefont, ha...

Kisdani19830112 kérdése:

Miért vettem okostelefont, ha mindig rettegnem kell hogy ne adjam meg az adataimat?

Figyelt kérdés
Nagy anyagi kárt tud okozni egy okos eszköz vagy egy számítógép ha feltörik az adatokat.

#bank #okos eszköz #online rablás
2023. márc. 7. 19:39
 1/8 A kérdező kommentje:
Hogyan kell egy kidobásra szánt okos eszközt kiiktatni, hogy ne okozzon kárt?
2023. márc. 7. 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
ki az a ... aki a mai világban okostelefont használ? a legnagyobb cégek vezetői is nyomógombosat használnak, illetve a gyereküket is tiltják tőlük.
2023. márc. 7. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Honnan tudjuk miért vettél, akkor dobd ki.
2023. márc. 7. 23:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Miért kéne rettegned? Ki kéri mindig az adataidat?
2023. márc. 8. 00:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor térj rá egy egyszerű nyomógombosra
2023. márc. 8. 00:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem te egyszerűen ne használj elektronikus eszközöket! Nem kötelező...
2023. márc. 8. 01:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Milliomos vagy? Van egy jól menő (nem feltétlen nagy) céged? Vannak komolyabb ellenségeid akik okkal utálnak? Híres vagy? Valami nagyobb multinál fontosabb pozíciót foglalsz el?

Ha a fentiek közül mindegyikre nem a válasz, akkor senkit nem érdekelnek az adataid, mert mit kezdjenek vele? Szenvedjenek egy csomót, hogy valami átlagos magyar számlájáról pár tízezer forintot lelopjanak?

Az adataid kizárólag akkor érnek valamit, ha azzal téged eltudnak érni reklámokkal célzottan. De önmagában semmire nem jók.

Igen, lehet kétes ügyletekre és hasonlókra használni az adataidat, de felesleges az miatt a telóddal szemvedni, lehet venni neten lopott adatokat, gyorsabb megoldás és olcsóbb is, mert hát az idő pénz.

Egyszerűen nincs reális indok egy átlag emberre ennyi időt szánni hacker szemszögből nézve, mert semmi hasznot nem hoz.

2023. márc. 9. 17:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem félni kell, hanem ésszel csinálni mindent. Nekem is van okostlefonom és nem félek, hogy ellopják az adataimat. Tény, hogy sose bankolnék okostelóról és meztelen képeim sincsenek, soha nem is csináltam ilyen fotókat. Nem klikkolgatok ész nélkül, nem hiszem el, ha nyertem, vagy ha azonnal be kell fizetnem valamit és nem adom meg sehol a valódi adataimat. Ja és erős jelszavakat használok és MFA-t, ahol csak lehet.
2023. ápr. 8. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!