Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Lenyomozás IMEI számról?

Lenyomozás IMEI számról?

Figyelt kérdés
Ha valaki zaklat Facebookon keresztül, de IP címet nem derítettek ki, a készüléke IMEI számát a rendőrség letudja nyomozni valahogy vagy azt csak akkor ha SMS vagy hívás jött volna tőle? Mert IMEI alapján meg betudnák mérni legalább az utolsó aktív helyzetet.
2023. jan. 15. 14:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha zaklat valaki, tiltsad le, ha újabb fiókból zaklat, azt is.
2023. jan. 15. 14:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Másik kérdésem hogy ha meg is lenne az IP cím akkor is bukott ügy vagy megtudják mondani milyen készülékről történt. Kell erre is fél év mire jutnak valamire?
2023. jan. 15. 14:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi válaszod de ennél bonyolultabb.
2023. jan. 15. 14:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem fogod megtudni az IP címét, azt maximum a rendőrség megkeresése után adja ki nekik a Facebook, de nem túl valószínű, hogy akár a kisujjukat is megmozdítság egy ilyen eset miatt.
2023. jan. 15. 14:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Magánvádas ügyben nem fog neked senki sem IMEI sem IP címek után nyomozgatni.
2023. jan. 15. 14:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem, de nem mondanám magánvádnak mert sz.adattal is visszaélt..
2023. jan. 15. 15:06
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Rendőrségi feljelentés esetén, ha alapos a gyanú, akkor lenyomozhatják az IP címét-

Az ár más kérdés, hogy a facebook nem fog együttműködni a hatóságokkal...

2023. jan. 15. 15:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Ezért is kérdeztem az IMEI számot ha pl telorol volt.
2023. jan. 15. 17:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha IP címet em derítettek ki, akkor kétlem, hogy IMEI-t ki tudnak. Van a dolognak egy technológiai sorrendje. Például ha a Facebook tud egy IP címet vagy fiókhoz kapcsolt telefonszámot, azt átadja a rendőrségnek. A rendőrség ezzel megkeresi a szolgáltatót/szolgáltatókat és megkérdezi, kihez tartozik a szolgáltatás (az adott telefonszám melyik ügyfélhez tartozik vagy az adott IP-címet az adott időben melyik ügyfélnek lízingelték).

Hogy IMEI-t le tudjanak nyomozni, ahhoz szükségük van kapcsolódó adatokra, például a hívószámra, ami alapján le tudják azt kérni, de ezek olyan adatok, amikkel 1000-ből 99-szer közvetlenül is fény derül az illető identitására. Az a 1000-ből 1, amikor nem, például sim swapping vagy burner SIM, amikor ezek az adatok nem kapcsolódnak össze valós (offline) identitással.

Mérget vehetsz rá, hogy a Facebook együtt fog működni.

2023. jan. 15. 20:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod akkor rosszul tudtam, mert én azt hittem sim nélkül is kilehet deríteni.
2023. jan. 15. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!