Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Van-e annak bármi jelentősége,...

Van-e annak bármi jelentősége, hogy egy szünetmentes tápegység hosszabbítóba, vagy fali aljzatba van bedugva?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem olyan rég beszereztem egy APC szünetmentes tápegységet, mely teszi is a dolgát. A kérdésem mindössze annyi, hogy a készülék tápkábelét ha hosszabbítóba dugom be, az is teljesen oké úgy? Mert a használati utasításában olvastam olyat, hogy inkább fali aljzatba (rendes konnektorba) érdemes bedugni, és a hosszabbítót inkább érdemes kerülni. Miért, vagy ennek van bármi jelentősége? Hosszabbítóba tudom bedugni, mert így lehetséges most a gépnél, de természetesen fali aljzatba dugva sem tapasztaltam a működésében különbséget.

Köszi szépen!

2022. okt. 17. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Ha jó minőségű a hosszabbító és ki van fektetve akkor nincs gond. De sok hosszabító gagyi a hosszabítóva. és/vagy ha fel van tekerve a nagyobb áram miatt jobban melegszik egy hosszabbító. Az okozhat gondot. Azért az UPS-el picit nagyobb az áramfelvétel.
2022. okt. 17. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Picit, de alig nagyobb az áramfelvétel. Nem kellene hogy gondot okozzon.
2022. okt. 18. 06:33
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Nincs
2022. okt. 18. 07:46
 4/6 anonim ***** válasza:
63%
Ismerőst kérdeztem nagyobb fogyasztóknál azt ajánlotta, hogy Legrand, vagy hasonló jó minőségűt vegyek. Vastagabbak a kábeleik, passzentos és jobb anyagból készült a csatlakozásuk, azaz nem lehet olyan könnyen kihúzni és bedugni, cserébe jobb a kontakt.
2022. okt. 18. 08:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Legrand és a minőség... Kontaset az már tényleg használható.
2022. okt. 18. 09:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Egy 6 helyes, sima, fehéret használok hozzá, ilyet: [link]
2022. okt. 31. 12:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!