Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért van mostanában, az hogy...

Miért van mostanában, az hogy rengeteg embernek törik fel az Facebook oldalát?

Figyelt kérdés
A héten legalább 5-10 embernek törik fel nap mint nap, és nem csak a héten, hanem minden hónapban, majdnem mindennap, és írják hogy semmilyen linket nem nyitnak, és így is brutális módon feltörik..., és nem csak átlag profilt , hanem olyanokat is, ami cukrászda, zenészek, stb, mi céljuk ezzel?

2022. szept. 14. 16:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
90%
A pirosnyomogatókon is látszik, mennyire nincsenek tisztában azzal, mit jelent egy weboldalt feltörni. A belépési adatok megszerzése, jigtalan használata nem az.
2022. szept. 16. 07:19
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is feltűnt, hogy újabban ezeket írogatják ki. Viszont, rengeteg a kamulink. Különösen facebookon. Meg a chaten terjedő mindenféle átirányítós, vírushordozós cucc. Szerintem akaratlanul is rákattintanak ezekre. Másrészt szerintem gyakoribb az, hogy valaki belép valahol a profiljába, és elfelejt kijelentkezni, illetve beállítja az idegen gépen, hogy jegyezze meg. Szoktam járni önkiszolgáló nyomtatóhelyekre, és bakker, majdnem mindig belefutok egy bejelentkezve hagyott facebook profilba, van, hogy gmaillel együtt! Innentől kezdve 5 perc egy jelszót megváltoztatni és poénból ellopni. Olyan is volt már, hogy valaki ugyan kilépett, de ott voltak előre megadva a bejelentkezési adatai, onnan meg csak fél perc a böngésző mentett jelszavainál megnézni a bejelentkezési adatokat. De mediamarktos, alzás kiállítótermeknél is belefutottam már abba, hogy valaki a próbaképpen kiállított telefonon facebookozott, és persze nem lépett ki...Szerintem az emberek 90%-a ilyenek miatt veszíti el a profilját, csak fel sem merül bennük a valós ok.
2022. szept. 16. 23:01
 23/27 NTBS ***** válasza:
17%
Adatok szerzése miatt.
2022. szept. 23. 16:25
 24/27 anonim ***** válasza:
62%
A jelszó kellett volna nekik, de azt nem tudták megszerezni, erre az email-fiókomat akarták ellopni. Némi levelezés után sikerült megmenteni. MINDEN második levél az "MKB BANK" címmel érkezett, én persze betettem spamba. Erre lebénította az egészet, jelszót el se fogadta. Egyszóval van olyan, hogy be akarnak törni a Facebookba, de nem sikerült nekik.
2022. szept. 23. 21:57
 25/27 anonim ***** válasza:
83%

De ez nem feltörés. Azon azt kell érteni, hogy a rendszert támadják a szerveren. Biztonsági rést keresve pl. Ez csak egy, nem vagyok benne járatos.

Ha valaki körültekintően netezik, nem könnyű ellopni az adatait. Hangsúlyozom, az nem feltörés.

Nyilván vannak olyan oldalak, amelyek nem biztonságosak, és mégis regisztrálnak rá.

És olyan jelszót használnak, mint mondjuk lacika.

Ha htts az oldal, kétfaktoros beléptetés van, akkor még a lacika kipörgetésével sem megy semmire. Három sikertelen próbálkozás után a legtöbb biztonságis oldal átmenetileg letilt.

Egy Xa8:rWh4-5oPd1&kL jelszót meg több év alatt sem pörget ko egyetlen sziftver sem. Ha semmi védelem sincs belépési kísérletek ellen, akkor sem.

És ami természetes Linux esetében, Windiwsnál sajnos nem: ajánlatos az oprendszert is jelszavazni.

2022. szept. 24. 07:47
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

#24: senki sincs rádállva, nekem arra az e-mail címemre érkeznek tömegével az ilyen "bankos" levelek, amellyel levelezési listára írtam, de direkt e célból hoztam létre. Az ilyen leveleket robotok küldözgetik, senki sincs "rádállva".

Amit előttem szóló írt, az történhetett.

Ismertem valakit, aki úgy használta a számítógépét, hogy - ki tudja milyen indíttatásból - a "jó ismerősöknek" megadta a gmail jelszavát, aztán egyszercsak elkezdett panaszkodni: "jajj feltörték az FB oldalát" - nem meglepő módon ugyanaz volt a jelszava ott is...

2022. szept. 24. 07:59
 27/27 anonim ***** válasza:
67%
Tegnap nem léptem ki, csak elmentem a géptől, erre a Chrome elkezdett villogni, majd lefagyott. Mikor újra akartam inditani, eltűnt a háttérkép, pedig nem hamis a Windows. Erre újrainditás volt a válaszom, aztán újra beállítottam. Azóta rendben működik. Működött a Messanger "feltörése", de itt nem tudott mit kezdeni. Nem ám, mert még a routert is ellenőzi az ESET!
2022. szept. 24. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!