Miért van mostanában, az hogy rengeteg embernek törik fel az Facebook oldalát?
De ez nem feltörés. Azon azt kell érteni, hogy a rendszert támadják a szerveren. Biztonsági rést keresve pl. Ez csak egy, nem vagyok benne járatos.
Ha valaki körültekintően netezik, nem könnyű ellopni az adatait. Hangsúlyozom, az nem feltörés.
Nyilván vannak olyan oldalak, amelyek nem biztonságosak, és mégis regisztrálnak rá.
És olyan jelszót használnak, mint mondjuk lacika.
Ha htts az oldal, kétfaktoros beléptetés van, akkor még a lacika kipörgetésével sem megy semmire. Három sikertelen próbálkozás után a legtöbb biztonságis oldal átmenetileg letilt.
Egy Xa8:rWh4-5oPd1&kL jelszót meg több év alatt sem pörget ko egyetlen sziftver sem. Ha semmi védelem sincs belépési kísérletek ellen, akkor sem.
És ami természetes Linux esetében, Windiwsnál sajnos nem: ajánlatos az oprendszert is jelszavazni.
#24: senki sincs rádállva, nekem arra az e-mail címemre érkeznek tömegével az ilyen "bankos" levelek, amellyel levelezési listára írtam, de direkt e célból hoztam létre. Az ilyen leveleket robotok küldözgetik, senki sincs "rádállva".
Amit előttem szóló írt, az történhetett.
Ismertem valakit, aki úgy használta a számítógépét, hogy - ki tudja milyen indíttatásból - a "jó ismerősöknek" megadta a gmail jelszavát, aztán egyszercsak elkezdett panaszkodni: "jajj feltörték az FB oldalát" - nem meglepő módon ugyanaz volt a jelszava ott is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!