Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért van mostanában, az hogy...

Miért van mostanában, az hogy rengeteg embernek törik fel az Facebook oldalát?

Figyelt kérdés
A héten legalább 5-10 embernek törik fel nap mint nap, és nem csak a héten, hanem minden hónapban, majdnem mindennap, és írják hogy semmilyen linket nem nyitnak, és így is brutális módon feltörik..., és nem csak átlag profilt , hanem olyanokat is, ami cukrászda, zenészek, stb, mi céljuk ezzel?

2022. szept. 14. 16:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
65%
Be tudod linkelni amikor erről szóltak a hírek?
2022. szept. 15. 16:55
 12/27 A kérdező kommentje:

11# pl ez: "A Déli Part BBQ oldalát feltörték, mostantól új oldalon érhetők el:

Dèli Part Woodfired BBQ "

illetve " Sajnos régi Fb profilomat feltörték,tiltották ez lenne az új.

Az üzletünk oldala is elveszett 😔7 évnyi adat,képek,infók,értékelések...nemsokára új oldalt készítünk a Baross Kisvendéglő számára"

A Face keresőjébe kell beirni hogy Facebook feltörték, vagy feltörték szavakkal...

2022. szept. 15. 18:25
 13/27 anonim ***** válasza:
70%
Mit nem értettél meg a négyes hozzászólásból?
2022. szept. 15. 18:28
 14/27 anonim ***** válasza:
37%

Kedves 11#, Már másodjára törik fel a facebookom, hiába csináltam újat, ezt is feltörték, pedig a jelszavam se volt könnyen kitalálható. Mindent megpróbáltam már.. Nem értem egy ilyen oldal, hogy nem biztonságos. Szégyen, hogy így feltudják törni.

Jaj és Telefont használok csak facebookozásra és kétes linkeket sosem nyitok meg.

2022. szept. 15. 18:36
 15/27 anonim ***** válasza:
26%
Rosszul számoztam, a 13#-nak szól...
2022. szept. 15. 18:37
 16/27 anonim ***** válasza:
86%
Hogyne.
2022. szept. 15. 18:44
 17/27 anonim ***** válasza:
80%

Az semmit nem jelent, hogy fogalmatlan emberek miket írnak össze-vissza. Egyik eset sem feltörés volt.

Olyan oldal nincs, amelyik sebezhetetlen. A meta a világ egyik legnagyobb cége.

A feltöréshez minimum magas szintű és speciális programozói tudás minimum szükséges. De még az sem elég. Aki ért hozzá nem valamelyik hülye gyerek profiljával foglalkozik, hanem magával a facséval. Ha sikerül bejutni, elcsórhatja az összes adatot. Vagy megbéníthatja az egészet, zsarolhatja a céget.

2022. szept. 15. 21:06
 18/27 anonim ***** válasza:
71%

#10. hozzászólóra gondoltam, hogy linkelje be azokat a híreket, amelyek szerint "a felhasználó profiljából, az oldal forráskódjából volt olvasható a jelszó" és egyebek...

Akinek feltörik FB-t (mit ahogy írta is valaki előttem): kétlépcsős azonosító is be van kapcsolva?

Facebook-hoz megadott e-mail fiók jelszava más?

2022. szept. 15. 21:13
 19/27 anonim ***** válasza:
61%

#18 nem hírek voltak, hanem személyes tapasztalat.

De ha a híreket nézzük, olyan VOLT, amiben arról volt szó, hogy rengeteg felhasználó belépési adatait egy mezei TXT fájlban tárolták...

2022. szept. 15. 23:54
 20/27 anonim ***** válasza:
87%

Értem, én más oldalakkal kapcsolatosan olvastam ilyet, Fb-vel kapcsolatosan nem.

Másrészt kibervédelmi szakértők blog oldalát is sokat olvastam és sose találkoztam ilyennel (Facebook esetén).

Olyannal már találkoztam, hogy egy portál Fb oldalát ellopták, de ott le is írták miképpen történt, egy linre kattintva "feljött a belépő oldal", óvatlanul beírta az adatokat. Ezután kapott egy hamisított e-mail-t (mintha a Fb-tól jött volna), hogy "erősítse meg személyazonosságát". Küldte rögtön a szkennelt személyit.

Ezután akcióba lendültek, jelszóváltoztatás, e-mail-változtatás, eredeti tulajdonos kizárása a fiókból...

Hiába jelentették a profilt, mert a megszerzett személyi elküldésével "bizonyította" a csaló a használat jogszerűségét...

2022. szept. 16. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!