Aki Steam fióklopás áldozataként kapott VAC/játékkitiltást, sikerült elintézni hogy lekerüljön a VAC?
Tegnap a saját hülyeségem miatt ellopták a fiókom amiből természetesen ki is zártak.
Azonnal felvettem a kapcsolatot a Steam támogatással, ők cselekedtek és 2 óra múlva vissza is állították a fiókom. Csak sajnos ajándékba kaptam egy játékkitiltást is.
Aki járt így, sikerült valahogy megoldania hogy lekerüljön a VAC?
Nyilván írtam a Steam támogatásnak, de ahogy olvastam ők nem nagyon fogják ezt kivizsgálni még akkor sem, ha bizonyítható hogy egy másik országban egy másik számítógépről használtak csalást a játékhoz.
"Leszedik a vac-ot, ha bizonyítottan ellopták, más ip és mac címről játszottak róla."
Hogyne, te nyilván jobban tudod, mint a Valve saját maga.
Sok mindent lehet olvasni a neten, szóval.. Ha valakinek ellopják a fiókját akkor a mai napig legtöbb ember azonnal keresztet vet rá, és állítják hogy azt bizony nem szerzed vissza. Holott nekem is 2 óra alatt megcsinálták.
Egyébként találtam infót hasonló esetről külföldi fórumokon, hogy játékkitiltás után levették a tiltást, ha bizonyított volt hogy nem a fiók eredeti tulajdonosa akart csalni, hanem a lopás időtartama alatt történt az eset.
Nyilván 1-2 éves bejegyzéseknél már nehéz felvenni a kapcsolatot az illetővel, főleg hogy külföldi.
Azt viszont tisztába teszem, hogy nem VAC (Valve Anti-Cheat), hanem EAC (Easy Anti-Cheat) kitiltást kaptam.
Tehát nem a Steam saját csalás szűrője adta a game bant, hanem a Facepunch (Rust) -tól jött a tiltás.
Csak ugye a Steam úgy írja ki, hogy "Egy feljegyzett VAC vagy játékkitiltás".
Én az utóbbit kaptam, tehát nem a Steam bannolt hanem a Facepunch.
A Facepunch-al meg hiába veszem fel a kapcsolatot, ahhoz kell a Steam is mivel ők tudják igazolni, hogy lopás közben egy kínai IP alatt történt az eset.
Na most ennek a menetét nem vágom, hogy mi a teendő ilyenkor. Azért kérdeztem hátha van aki tud valamit.
Hát ha valamit Rust-ban csináltak, akkor elvileg az ottani szervereknek is kellett látniuk, hogy nem a szokásos teróletről származó IP-ről lett belépve, hanem a bolygó másik feléről. Szóval elméletileg elég csak az ő supportjuk.
Amúgy tegyél rá az accountodra guardot a telefonos alkalmazással, onnan nem lehet többé ellopni, ha csak nem lopják el fizikailag mellé a telefonodat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!