Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Aki Steam fióklopás áldozataké...

Aki Steam fióklopás áldozataként kapott VAC/játékkitiltást, sikerült elintézni hogy lekerüljön a VAC?

Figyelt kérdés

Tegnap a saját hülyeségem miatt ellopták a fiókom amiből természetesen ki is zártak.

Azonnal felvettem a kapcsolatot a Steam támogatással, ők cselekedtek és 2 óra múlva vissza is állították a fiókom. Csak sajnos ajándékba kaptam egy játékkitiltást is.

Aki járt így, sikerült valahogy megoldania hogy lekerüljön a VAC?

Nyilván írtam a Steam támogatásnak, de ahogy olvastam ők nem nagyon fogják ezt kivizsgálni még akkor sem, ha bizonyítható hogy egy másik országban egy másik számítógépről használtak csalást a játékhoz.

2022. aug. 31. 17:27
 1/8 anonim válasza:
100%
Én úgy tudom azt nem fogják sajnos leszedni :(
2022. aug. 31. 17:49
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Kíváncsi lennék, hogy ha az üzemeltető kategorikusan kijelenti, hogy nincs rá lehetőség, akkor honnan veszed, hogy van.
2022. aug. 31. 17:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem jártam még így szerencsére, de én is azt olvastam, hogy ezt nem lehet.
2022. aug. 31. 17:55
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Nem szedik le a VAC bant, az esetleges visszaélések miatt.
2022. aug. 31. 18:17
 5/8 anonim ***** válasza:
18%
Leszedik a vac-ot, ha bizonyítottan ellopták, más ip és mac címről játszottak róla.
2022. aug. 31. 18:23
 6/8 anonim ***** válasza:
87%

"Leszedik a vac-ot, ha bizonyítottan ellopták, más ip és mac címről játszottak róla."

Hogyne, te nyilván jobban tudod, mint a Valve saját maga.

[link]

2022. aug. 31. 18:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Sok mindent lehet olvasni a neten, szóval.. Ha valakinek ellopják a fiókját akkor a mai napig legtöbb ember azonnal keresztet vet rá, és állítják hogy azt bizony nem szerzed vissza. Holott nekem is 2 óra alatt megcsinálták.

Egyébként találtam infót hasonló esetről külföldi fórumokon, hogy játékkitiltás után levették a tiltást, ha bizonyított volt hogy nem a fiók eredeti tulajdonosa akart csalni, hanem a lopás időtartama alatt történt az eset.

Nyilván 1-2 éves bejegyzéseknél már nehéz felvenni a kapcsolatot az illetővel, főleg hogy külföldi.

Azt viszont tisztába teszem, hogy nem VAC (Valve Anti-Cheat), hanem EAC (Easy Anti-Cheat) kitiltást kaptam.

Tehát nem a Steam saját csalás szűrője adta a game bant, hanem a Facepunch (Rust) -tól jött a tiltás.

Csak ugye a Steam úgy írja ki, hogy "Egy feljegyzett VAC vagy játékkitiltás".

Én az utóbbit kaptam, tehát nem a Steam bannolt hanem a Facepunch.

A Facepunch-al meg hiába veszem fel a kapcsolatot, ahhoz kell a Steam is mivel ők tudják igazolni, hogy lopás közben egy kínai IP alatt történt az eset.

Na most ennek a menetét nem vágom, hogy mi a teendő ilyenkor. Azért kérdeztem hátha van aki tud valamit.

2022. aug. 31. 18:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát ha valamit Rust-ban csináltak, akkor elvileg az ottani szervereknek is kellett látniuk, hogy nem a szokásos teróletről származó IP-ről lett belépve, hanem a bolygó másik feléről. Szóval elméletileg elég csak az ő supportjuk.

Amúgy tegyél rá az accountodra guardot a telefonos alkalmazással, onnan nem lehet többé ellopni, ha csak nem lopják el fizikailag mellé a telefonodat is.

2022. szept. 1. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!