Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » STEAM. mi legyen?

Holtay kérdése:

STEAM. mi legyen?

Figyelt kérdés

Team fortress 2 ruhát cseréltem a tradeit.gg-n és kaptam egy olyat a steam suppor-tól hogy a profilom megszegett nem tudom milyen szabályzatot és a fiók funkcionalitása korlátozva lesz.A tiltás állandó,a steam support nem távolíthatja el.

tudok valamit tenni hogy ez ne legyen?

- tradeit.gg ről tudtommal szabadon lehet cserélni

-az üzenet maga(a fiókom leirásában volt)

ˇˇˇˇ

[h1]ACCOUNT ALERT[/h1] [b]This account has violated the [url= [link] Terms of Service Agreement.[/url] This account has been flagged by Steam Support for violations of the Terms of Service Agreement. Purchasing, gifting, trading, buying and selling items on the Community Market, and cd-key activation will be disabled. Account functionality will be limited. Ban are permanent, non-negotiable and cannot be removed by Steam support.[/b][h1]In order to prevent losing valuables skins, we allow you to send them to additional account or to friend within 12 hours.[/h1]

2020. okt. 25. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez egy tipikus scam szöveg, nem hivatalos. Mindenképpen tegyél fel minden védelmet a fiókodra és regisztrált e-mail címedre, és cserélj jelszót amíg csak lehet, ha még van hozzáférésed. Ilyenkor szokták ellopni a fiókodat. A szöveg egy kamu figyelmeztetés, az utolsó mondat a csali benne*. Ha letiltanak akkor letiltanak, azt e-mailben és a Steam kliensben fogod megkapni, nem pedig a fiókodra teszik. Valaki ezek szerint már be tud lépni a fiókodba és szerkeszteni tudja a profiladatokat.

* Azt írják, hogy megengedik, hogy egy másik fiókra vagy barátnak átadd a skinjeidet. Ez már a lopás része, amikor valamilyen barátnak, megbízható személynek, esetleg adminsztrátornak és egyéb Valve alkalmazottnak adják ki magukat egy jó kis szöveggel, te pedig félve a (nem létező) következményektől önként elküldöd a csalónak a skinjeidet.

2020. okt. 25. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Bocs a dupláért, csak mindenképpen be akartam küldeni az előző üzenetet, hogy még időben lásd.

Nem a cserével volt a probléma, hanem hogy csaló talált meg téged, és megpróbál kifosztani, vinni az összes tárgyaidat.

"kaptam egy olyat a steam supportól" - ha ez egy Steam fiók volt, és chaten írtak rád, akkor ez egy tipikus átverési módszer. Adminnak adja ki magát valaki, mindenféle ijesztő szöveggel beparáztat, majd a megmentő képében egyszerre nagyon jó fej és engedékeny lesz, mert csak neked csak most olyan lehetőséget ad, amivel te majd önként szépen átküldöd a skineket.

Másik tipikus csalás és ennek a folytatása, hogy a bizalmadat azzal erősítik, hogy azt mondják, jelölj meg egy barátot, akinek elküldöd a skineket. Elmondod a nevét, ők pedig egy harmadik fiókban szintén beírják azt a nevet és küldenek egy csereajánlatot. Azt hiszed a barátod fiókjára megy a skin, közben pedig a csalókéra.

Ezért mondják azt, hogy csak a hivatalos módszerrel cserélj a Steam rendszerén belül, mert nem tudnak és nem is fognak megvédeni vagy kárpótolni, ha a rendszert kijátszva próbálsz tárgyakat cserélni.

Ha pedig aktívan cserélni készülsz, nagyon készülj fel abból hogy hány tucat csalási módszer létezik, mert könnyen be lehet dőlni nekik, aztán viszik mindenedet.

Ha pedig átvertek, jelentsd a csalók profilját, mert ők legalább tényleg cseretiltást kaphatnak a fiókra.

2020. okt. 25. 16:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak egy tipp: A Kérdésed ne így tedd fel. 70x kevesebben nézik így meg.
2020. okt. 29. 21:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm a válaszodat :)

egyébként nem kaptam senkitől üzenetet hogy ő admin,meg dolgok.

akkor jelszó cserét elvégzem és mást kell még tennem?

(a steam guard akkor nem védett ebben az esetben?)

2020. okt. 30. 16:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Van olyan típusú csalás, amikor bejelentkeztetnek egy adathalász oldalra. Gambling például, százas nagyságrendben vannak ilyenek. Ott a belépéskor megszerzik az adatokat, és le tudják venni a Guard-ot, utána már belépnek a fiókba és át is írják az adatokat. Ezért kritikus, hogy az e-mail címed védve legyen, és ne használd egynél több helyen ugyanazt a jelszót.
2020. okt. 30. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!