Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A GOOGLE-nél hogyan müködik a...

A GOOGLE-nél hogyan müködik a kétfaktoros belépő?

Figyelt kérdés

Üdv, bizonyára hallottátok, mindenkinek kötelező lesz bekapcsolni. (ha jól tudom). Nekem a reggeli első bekapcsnál el kezdte kiadni, hogy kapcsoljam be, gmailen irja, egyenlőre el tudom nyomni azzal, hogy nekem megvan, (de nincs), amitől tartok és eddig nem kapcsoltam be, nem szeretném nekik a telefon számomat megadni, és ne dobáljanak sms-t se,, pl mi van ha nincs nálam a mobil stb... viszont a google súgójába van olyan irás, hogy nem sms-el igazoltat, hanem maga a telefon ad 1 jelzést, vagy mit és ha arra nyomok akkor igazoltam magam. Továbbá ezt minden bejelentkezésnél kéri? Ez is visszatart,,,, továbbá okos tévén be vagyok a youtube-ba lépve, na ott hogyan igazoltat, vagy a tévé nem számit?

Valaki ezt rendbe tenné és elmagyarázná nekem? köszi előre is.

2022. máj. 12. 17:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi tart vissza a telefonszám megadásától? Csak SMS-ek küldésére használják fel, a fogadásért te nem fizetsz. Nem fogják másra használni, nem publikálják, nem lesz látható a profilodban, és SMS-ben nyilvánvalóan nem fognak sem reklámot küldeni sem hívogatni, mert az pénzbe kerül.

Második faktor lehet még a Google Authenticator, ami egy kódgeneráló alkalmazás:

[link]

"mi van ha nincs nálam a mobil"

Életszerűnek tartod ezt? Ha idegen helyen akarsz belépni, akkor viszont elemi érdeked kellene hogy legyen a lehető legbiztonságosabb hitelesítés, nehogy valami buherált vagy vírusos, kémprogramos, adahathalász szaron lépj be, ahol azonnal elmentik és felhasználják a belépési adatokat, neked pedig nincs egy második faktorod, amivel kézben tartanád a bejelentkezést vagy más kizárását.

2022. máj. 12. 17:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Ilyenkor ha valami próbálkozás történik, az hogyan müködik? Mondjuk ha valaki megszerzi a jelszót akkor, nem engedi, be a jelszóval se amég én a telefonon nem mondom, hogy én vagyok aki be akar lépni? Bocsi nem értek hozzá,.
2022. máj. 12. 18:08
 3/7 A kérdező kommentje:

""mi van ha nincs nálam a mobil"

Életszerűnek tartod ezt? " Azt igen, hogy valakinek nincs keze ügyébe a teló.

2022. máj. 12. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha idegen eszközről lépsz be (vagy bárki más), akkor a telefonodra küld egy kódot (akár SMS-ben, akár e-mailben, akár a hitelesítőben generál), és neked ezt a kódot kell megadnod a bejelentkezés befejezéséhez. Ha nincs nálad az eszköz amire a kódot küldi, akkor nem enged belépni. Ez pedig nyilván akkor hasznos és fontos, ha valaki más próbál belépni, mert konkrétan a kezedben lévő eszközön, és csak ott jelenik meg az a kód, ami a belépéshez kell.

Ha nincs kétfaktoros hitelesítés bekapcsolva, és kiszivárog, ellopják, kilesik a belépési adataidat, akkor simán beléphetnek a fiókodba bárhonnan, hiszen a név-jelszó csak egy faktor. Legfeljebb egy e-mailt kapsz az idegen helyről belépésre, amiben jelzi a Google, hogy ismeretlen helyet észlelt, és ellenőrizd hogy te voltál-e. De ha nincs nálad a telefon és két percen belül megváltoztatják a jelszót, akkor annak úgyis annyi.

2022. máj. 12. 18:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Két napja már nem irja, de ha nagyon kötelező lesz, akkor ugye szólni fog? (és nem az lesz, hogy be se enged a fiókba?)
2022. máj. 14. 10:19
 6/7 anonim válasza:
na?
2022. máj. 14. 20:42
 7/7 A kérdező kommentje:
6 ez nekem szólt és mit szeretnél?
2022. máj. 15. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!