Google Authenticator alkalmazásban beállított hitelesítések kulcsai exportálhatóak backup miatt? (bővebben lent)
Örülök hogy van még gondolkodó ember, aki utánanéz a dolgoknak :)
Javaslom nézz szét még ilyen alkalmazások terén, van egy pár.
Persze én mindegyikben találtam legalább 2 súlyos kellemetlenséget/hibát, de szerintem bármi jobb mint a guglis meg ilyen cuccok.
Én most androidra az Aegis-t használom (Fdroid-on fent van), Windowsra pedig a KeePassXC-t használom.
Kulcsszó kereséshez: TOTP ( [link]
Kérdező: tudsz hw kulcsot venni, de nem próbáltam, itt egy általános leírás:
Másrészt ki is tudod nyomtatni a kulcs kódját, és elrakhatod vész esetére, jó hosszú tagolt kódsor lesz.
Köszönöm a válaszokat.
Attól tartok, hogy olyan oldalhoz nem lehet se hardverkulcsot se mást használni, amely kétlépcsős azonosításként a kérdésben írt szolgáltató alkalmazására hivatkozik.
"Attól tartok, hogy olyan oldalhoz nem lehet se hardverkulcsot se mást használni, amely kétlépcsős azonosításként a kérdésben írt szolgáltató alkalmazására hivatkozik."
De lehet!!!
A szabvány az szabvány, akárhogyan is adják elő.
A gugli természetesen úgy fogalmaz, hogy nincs más lehetőség, pedig van bőven. És azért csak a g authenticatort emlegetik, mert az átlag együgyű tartalomfogyasztó (esetleg célközönség) belekavarodhatna abba, ha több dolog közül kéne választania, vagy valami ilyesmi.
A lényeg hogy az általam (#3) írt dolgok "mindennel" működnek.
Hardveres kulccsal nem vagyok képben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!