Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mikor vírusos egy gép?

Mikor vírusos egy gép?

Figyelt kérdés
Például nem engedi használni az alkalmazásokat, lassú, stb-stb???
2010. szept. 16. 09:02
 1/10 anonim ***** válasza:

Sokféle lehet a tünet, inkább belinkelem:

[link]

2010. szept. 16. 09:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Jó helyen tapogatsz! Figyelheted még a feladatkezelőben, mely alkalmazások generálnak forgalmat a neten. Ha nem tudsz a víruskeresőddel szkennelni. Ha Linux helyett Windowst használsz.
2010. szept. 16. 09:13
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

Konkrétan a vírus manapság viszonylag háttérbe szorult, inkább a férgek, trójaik, kémprogramok terjedtek el, amik kihasználják az internet-adta lehetőségeket, adatokat, e-maileket küldenek, a felhasználó gépe és internete segítségével "szaporítják" magukat, egyszóval a gépet zombigéppé teszik, amiről a felhasználó gyakran nem is tud.

Ezekkel a zombigépekkel aztán rengeteg kéretlen levelet lehet küldeni, vagy kódolni, felhasználni saját célokra.

A vírusok korábban inkább a gépen tárolt adatokra, vagy a gépen való munkára voltak károsak, idegesítőek.

2010. szept. 16. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Ha Windows-t használsz...
2010. szept. 16. 09:18
 5/10 anonim ***** válasza:
58%

Ilyesmi, igen. De én nemrég fél évig nem használtam vírusirtót, s az utolsó egy hónapban volt csak tünete a kártevőknek. De ettől függetlenül rég óta ott voltak, tudtam róluk. Hosszú történet... mindegy. :)

Lényeg, hogy legyen tűzfalad (helyesen beállítva); naprakész vírusirtót, és további nem állandóan futó szoftver, amivel néha ellenőrizteted a géped.

2010. szept. 16. 15:40
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos avirám van, nem nagyon tudom használni.:s Nemtudom mit jelent, de néha 3-4 naponta megjelenik egy kis ablak és í vírusirtóm betölt. Remélem töltődik, vagy valami.:S Egyébként a gép lassúságán semmi nem történt, működik minden, csak lassú. Remélem nem gyűjtenek be valami adatokat (bár nagyon nem tudnak mit).
2010. szept. 16. 19:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Letöltheted, telepítheted, FRISSÍTHETED (manuálisan kell), és futtathatod ezt, ha kételyed van:

[link]

Lásd még ezt (saját írásom róla):

[link]

2010. szept. 16. 20:51
 8/10 anonim ***** válasza:
58%
Főleg akkor, ha ilyen ingyenes szarokat használsz. Én a helyedben sürgősen feltelepíteném a NOD32-t ;)
2010. szept. 17. 11:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsónak: igen, ESET-NOD, de valódi licenszes, az a megbízható. [link]
2010. szept. 17. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:
2010. szept. 17. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!