Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » VPN szerverek logolási szabályai?

Gublug kérdése:

VPN szerverek logolási szabályai?

Figyelt kérdés

Például a NordVPN ezt írja: "NordVPN is based away from the EU and US jurisdictions

NordVPN is incorporated in Panama, which has no data retention laws. We don’t collect your personal data. Your business is strictly your business — enjoy surfing the web, watching streams, playing games, or working in complete privacy."

Ettől függetlenül a szervereik más-más országokban azon rendeleteknek megfelelően kell működjenek, nem? Tehát pl. a norvég szerver Norvégiának megfelelően fogja az adatokat x ideig tárolni. Nem de? Tehét a nem-logolás ez esetben parasztvakítás? Illúzió?

2022. ápr. 11. 14:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
49%

A mullvad pl. 40 napig tárolja a fizetési adatokat. Mást nem tárol. De hogy igaz-e vagy sem, azt neked kell eldönteni, hogy mennyire bízol bennük.

Ez egy elég jó oldal, ha érdekel az adatvédelem:

[link]

2022. ápr. 11. 15:13
 2/15 A kérdező kommentje:
A nordVPN-t nem is említi!
2022. ápr. 11. 15:24
 3/15 anonim ***** válasza:
De nem ám. Mivel adatvédelem szempontjából egy nulla.
2022. ápr. 11. 16:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Pedig már megnyugodtam, hogy nem az 5/9/14 szemek tagja - Panama.
2022. ápr. 11. 16:48
 5/15 A kérdező kommentje:

SZóval akkor itt egy másik szempont, hogy:

"Both Panama and the British Virgin Islands are not members of the 14 Eyes countries and are safe from the influence of the US and European Union when it comes to data sharing and retention."

Itt a NordVPN-ről és az Express VPN-ről van szó.

Na most akkor ez mit is jelent pontosan az eredeti kérdésemmel szemben?

2022. ápr. 11. 17:01
 6/15 A kérdező kommentje:
3-as. Miért? Ezt kifejtenéd bővebben?
2022. ápr. 11. 17:15
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet a #1 / #3 válaszolóval.

A NordVPN egy adatvédelem szempontjából biztonságos VPN, ezt független tesztek során is bebizonyították. Nem naplóz és RAM alapú szervereket használ. Titkosítja a kapcsolatodat, így a szolgáltatód nem láthatja a tevékenységedet és véd például a WebRTC Leak ellen.

De általában nem a VPN-en szoktak elúszni ezek a dolgok... Ha pedig illegális tevékenységhez szeretnéd használni, akkor nem igazán bízhatsz meg semmiben, esetleg a Tor-ban.

2022. ápr. 11. 17:41
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem kellett volna lehúznod szegényt. Jó indulatú volt.

Nem illegálishoz akarnám használni, csak úgy. Csak nem vagyok tisztában a dolgokkal, azért kérdeztem.

Meg kellett volna hallgatni az ő véleményét is mielőtt lepontozod.

2022. ápr. 11. 17:57
 9/15 anonim ***** válasza:
#8 Nem lehúztam, csak kifejtettem a saját álláspontomat. Nem én pontoztam.
2022. ápr. 11. 19:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Első és harmadik válaszadó vagyok.

A lepontozás jogos, hisz nem tettem sok infót hozzá és nem is tértem ki a miértjére. Nekem sem az volt a szándékom, hogy lehúzzam a vpn-t és helyette valami mást ajánljak, mert én is használtam, jó is volt. Viszont én úgy vásárolok valamit, hogy előtte utánaolvasgatok, illetve tanácsot kérek.

Viszont a PIA-val és a Cyberpghost-tal összekevertem (vagyis rosszul emlékeztem). Ezt a kettőt megvásárolták, az egyik egy hirdető cég tulajához került. A lényeg, hogy egyik sem repdes túl magasan, ahhoz, hogy biztonságosnak lehessen mondani. (szintén olvastam) Ettől persze lehetnek jók és gyorsak is.

Nordvpn számomra gyors volt. (torrent)

Előny lehet, hogy egyik "szemnek" sem a tagja igen.

De viszont, egy nagy marketing az egész. Mindenhol ott van, mindenkinek fizetnek, hogy őket ajánlják és ez sosem jelent jót. (szerintem)

Nem tudni kik üzemeltetik, nincs sok információ róla.

Többször feltörték, rengeteg fiók szivárgott ki. (email címmel, havi/heti rendszerességgel)

2022. ápr. 11. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!