Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudom Samba szerveren...

Hogyan tudom Samba szerveren engedélyezni, hogy egy felhasználó több eszközön is tudja magát egyidőben hitelesíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a problémám, hogy üzemeltetek egy ubuntu servert, amin be van állítva egy Samba fájlmegosztás. Van mindenkinek saját meghajtója és hitelesíteni kell magát a belépéshez. A probléma mindössze annyi, hogy egyidőben egy eszközre lehet bejelentkezve a Samba felhasználó.

Van esetleg lehetőség arra, hogy több eszközre is engedélyezzem egyidőben a bejelentkezést?

#linux #Ubuntu #samba fájlmegosztás
2021. aug. 12. 10:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem teljesen, hogy mit jelent a több eszköz?
2021. aug. 12. 11:00
 2/14 anonim ***** válasza:
Amúgy, ha az a gond, lehet felhasználói csoportot is létrehozni és akkor a mappát a csoportra engedélyezed, a csoporthoz adott felhasználókkal meg eléred a mappát ami így közös használatú, sőt egy felhasználó több csoport tagja is lehet.
2021. aug. 12. 11:29
 3/14 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nincs így.

Iskolában üzemeltettem Samba fájlszervert, és egyszerre egy teljes tanteremnyi gyerek jelentkezett be az osztályának az azonosítójával és jelszavával. Egyszer sem panaszkodott rá, hogy egynél többet ne engedne egyidejűleg csatlakozni.

2021. aug. 12. 12:10
 4/14 A kérdező kommentje:

3: Egy account egyszerre egy helyre lehet bejelentkezve. Nem azt mondtam, hogy egy helyre több account.

Megkérem azokat, akik nem értik a kérdést, vagy a valótlanságában kételkednek, görgessenek tovább.

Nekem csak egy paraméter kell, amiben a limiteket szabályozni tudom, mert sajnos nem találtam erre vonatkozó anyagot, de a hiba fennáll.

Köszönöm! 😊

2021. aug. 12. 12:28
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

SMB:

"max connections Number of maximum simultaneous connections to this share."

Default: max connections = 0

Example: max connections = 10

De ez az össz csatlakozások száma / megosztás

Itt a ugye le van írva minden.

[link]

Ha viszont az a bajod, hogy egy szerverre egy felhasználóként tudsz csak belépni, akkor ez nem az SMB, hanem a windows miatt van így.

Ha véletlen SMB-hez rossz adatot tároltál, akkor törölni lehet a hitelesítésadat-kezelő -ben (vezérlőpult) vagy megfelelő NET USE .. parancs használatával.

2021. aug. 12. 12:39
 6/14 A kérdező kommentje:
5: A hiba ami jelentkezett az konkrétan az, hogy van egy privát meghajtó, amit írtam. Egyetlen felhasználónak van engedélyezve a bejelentkezés, nevezzük most f1-nek. Bejelentkeztem a laptopon, majd felcsatlakozott a mobilon, viszont miután újraindult a laptop (win10), nem csatlakozott újra azzal az indokkal, hogy a házirend szerint 1 felhasználó egyidőben 1 eszközön lehet bejelentkezve.
2021. aug. 12. 13:18
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha pontosabb választ szeretnél, akkor pontosabban kell feltenni a kérdést.

Mit értesz eszköz alatt? Ha jól értem akkor egy Ubuntu servered van, tehát csak egy eszközre lehet kapcsolódni, vagy nem így van?

Az a gond, hogy csak egy eszközről lehet bejelentkezve, és az előző gépről ahol beütötte a jelszót onnan kidobja, ha egy másikról is belép?

Mit értesz "hely" alatt? Ez a serveren lévő fájlmegosztás, nyomtató vagy a kliens gép?

2021. aug. 12. 13:28
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedves #7!

Szerintem teljesen érthetően tettem fel a kérdést, de akkor segítek neked:

A kérdés így hangzott:

"Hogyan tudom Samba szerveren engedélyezni, hogy egy felhasználó több eszközön is tudja magát egy időben hitelesíteni?" <<<Van egy Ubuntu Server, amin Samba fájlmegosztás van beállítva, ahhoz tartoznak Samba felhasználók, akik hitelesíteni tudják magukat gond nélkül. Egy darab felhasználó eszköztől függetlenül szeretném, ha több helyre bejelentkezhetne, mert valamiért ez most lehetetlen. Az eszköz független, hogy hűtő, mosógép, mikró, kávéfőző, melegszendvicssütő, vagy egy androidos telefon az, a lényeg maga a kivitelezés.

-------------------------------------------------------------------------

Következzen a leírás:

"Sziasztok! (itt köszöntem)

Az a problémám, hogy üzemeltetek egy ubuntu servert,(mint írtam egy ubuntu server fut) amin be van állítva egy Samba fájlmegosztás. (samba fájlmegosztás van beállítva az ubuntu serveren)

Van mindenkinek saját meghajtója és hitelesíteni kell magát a belépéshez. (A Sambán belül be vannak állítva felhasználók, akiknek hitelesíteni kell magát az eszközön, ha el akarják érni ezeket a megosztott fájlokat).

A probléma mindössze annyi, hogy egy időben egy eszközre lehet bejelentkezve a Samba felhasználó. (A probléma leírását nem tudom jobban kifejteni, minthogy egy darab Samba felhasználó, egy időben csak egy helyre tud bejelentkezni, és mivel a telefon automatikusan felcsatlakozik (igen, erre szükség van), így a laptop folyamatosan hibaüzenetbe ütközik. Erre szeretnék valami megoldást találni, mert nem találtam ezzel kapcsolatban anyagot az interneten. A beállítások biztos, hogy jól vannak megtéve, tekintettel arra, hogy a szakmám is ez, azonban ilyen üzenettel még nem, találkoztam. Ebben kérem a segítséget, hogy hátha van olyan ember, aki ezzel találkozott és valamilyen plusz paraméterrel kiegészítve kiküszöbölte a problémát.)

2021. aug. 12. 14:14
 9/14 anonim ***** válasza:

A 6-ossal már érthető, csak mikor írtam a 7-est még nem látszódott.

Milyen programmal kapcsolódik a megosztáshoz a mobil? A laptopról hogy próbál hozzáférni, sima UNC útvonallal/hálózati meghajtóval?

A samba konfigurációban security = user beállítás van, vagy valami mást használsz?

2021. aug. 12. 15:40
 10/14 anonim ***** válasza:

"apply group policies = yes" beállítás van az smb.conf-ban?

ADMX template-et töltöttél be?

2021. aug. 12. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!