Hogyan tudom Samba szerveren engedélyezni, hogy egy felhasználó több eszközön is tudja magát egyidőben hitelesíteni?
Sziasztok!
Az a problémám, hogy üzemeltetek egy ubuntu servert, amin be van állítva egy Samba fájlmegosztás. Van mindenkinek saját meghajtója és hitelesíteni kell magát a belépéshez. A probléma mindössze annyi, hogy egyidőben egy eszközre lehet bejelentkezve a Samba felhasználó.
Van esetleg lehetőség arra, hogy több eszközre is engedélyezzem egyidőben a bejelentkezést?
9: Samsung fájlkezelőjének van hálózati csatoló része, az gond nélkül megy.
Amit nem értek viszont, hogy most jelenleg egyszerre több helyen is engedi. Egy win újraindítás kellett hozzá.
10: nem tartományi környezetről van szó, hanem egyszerű megosztással. Tudtommal az akkor kell, de lehet tévedek. :O
10: Valóban nem kell, csak rákérdeztem, hogy esetleg be van-e állítva, mert a hibaüzenet a group policy-ra hivatkozik.
Ha most éppen működik, akkor azt javaslom hogy teszteld kicsit alaposabban, több telefonnal illetve számítógéppel, megemelt log level-lel, hátha jobban kezd körvonalazódni a probléma.
13: Igen az lesz, de azt hiszem ez ilyen szakmai ártalom, hogy addig megyek, míg nem tudom mi okozza a problémát, csak már "szétböngésztem" magam, ami meg hasznos lenne ubuntu fórum, már legalább egy hónapja elérhetetlen. Jól lezüllt sajna a magyar oldala...
Na mindegy addig is köszönöm Mindenkinek a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!