Lehetséges olyan, hogy a Google Drive bizonyos felhasználói csak orosz vagy ukrán szerveren tárolódnak?
Ilyen rendszereknél alapvető a redundancia, ha egy tárhely kiesik, akkor backup-ból helyreállítják egy másik szerverre az adatokat.
Az meg hogy épp Oroszországban vagy Ukrajnában lennének amerikai cégek szerverparkjai, nyugodtan ki is zárhatod.
GDPR óta már az is nagy harc, hogy EU-n belül maradjon az adatod és ne menjen ki az USA-beli szerverekre.
"Gyorsan kezdjek backupolni [...]?"
Attól a pillanattól kezdve, hogy neked fontos adatokból kizárólag egy példányod van, azonnal meg kell kezdeni a további biztonsági másolatok készítését, ha nem akarsz kellemetlenségeket. Ez pedig nem aktuálpolitika kérdése, mert soha nem bízhatsz vakon abban, hogy majd az az 1 példány örökké elérhető lesz.
Szia!
Nem fognak elveszni az adataid.
A Google másodpercenként készít biztonsági másolatok tömkelegét mindenről, ami a szervereiken valaha is megfordult. Tök mindegy, hogy az a Google Drive, vagy más.
Köszi ment a zöld, azt gondoltam hogy sok biztonsági mentés van, csak az jutott eszembe hogy lehetséges-e hogy mind egy adott országban van és egy blokkolás vagy támadás az összeset viszi. Ha azt mondjátok hogy több országban is van példány belőle, megnyugodtam.
"GDPR óta már az is nagy harc, hogy EU-n belül maradjon az adatod és ne menjen ki az USA-beli szerverekre."
Ebből azt gondolom, az EU-ban mindenképp van adat, habár jó lenne ha USÁ-ban is lenne backup, engem nem zavarna hogy ott is tárolnák, egy backuppal több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!