Az ÖSSZES jelszavam nyilvánosságra került, hogyan?
A Google Chrome szerint kb. az összes jelszavam nyilvánosságra került egy hozzájuk nem kapcsolódó adatvédelmi incidens során. Ez hogy lehetséges?
Olyan helyek jelszavai is, ahová kb. fél éve nem jelentkeztem be, uyganis azóta nem dolgozom a cégnél, ahol kellett.
Az összes e-mail címem jelszava is köztük van, amikben max annyi volt a közös, hogy egy gépről/telefonról használtam őket, de minden másban különböztek.
Biztonságos jelszavakat használok, vegyesen kisbetűk, nagybetűk, számok és legalább egy szimbólum, mindig random vannak generálva, nem értelmes szavak.
Mit rontottam el? Ez egy vírus lehet? Vagy mi? Mit csináljak? (A jelszavakat nyilván elkezdtem megváltoztatni, meg ahol lehet, és még nem tettem, beállítom a kétfaktoros hitelesítést, de lehet még valamit tenni?)
Nem, nem szakítottam se mostanság, se soha. :) A számítógépemet, telefonomat csak én használom, mindkettő jelszóval védett. Régi eszközt sem adtam el, amin esetleg ott lehettek a jelszavaim, illetve idegen eszközökön se jelentkeztem be. De még csak idegen wifin sem, ha nem vagyok itthon, akkor mobilnetet használok. Sehol nem adtam meg másnak a jelszavamat, kivéve a Netflix-et a családnak, de mint írtam, mindenhol egyedi jelszavaim vannak, úgyhogy nem hiszem, hogy ez volt a probléma.
Nem értek a témához, nagyon laikusként valami vírusra tudok gondolni. Futtattam több vírusirtót, találtak pár dolgot, azokat karanténba helyezte a vírusirtó, utána meg le is töröltettem vele őket, remélem több ilyen nem lesz. Visszagondolva talán akkor szedhettem össze vírust, amikor szakirodalmat kerestem a neten. A cikkek, amik kellenek, fent szoktak lenni amúgy is, de előfordult, hogy egy-egy cikkre vagy könyvre elég sokáig vadásztam, úgyhogy itt simán rákattinthattam olyan linkre, amire nem kellett volna. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!