Zsaroló levelek e-mailben, amelyben ismeretlen valaki közli, hogy feltörte a számítógépedet, megfigyelt és videót készített rólad. Fizess 500. dollárt és akkor nem hozza nyilvánosságra. Szerintem ez nagy átverés. Kinek mi a véleménye?
Figyelt kérdés
2020. febr. 28. 18:20
1/5 anonim válasza:
Múltkor is volt már e kérdés. Törölni kell. Abban reménykednek, hogy az áldozat korhatáros oldalon járt az elmúlt időszakban és nagyon megijed, fizet. Semmi nincs mögötte, csak beugratás.
2/5 A kérdező kommentje:
Az egyik hírportálon azt olvastam, hogy ezrével kapnak az emberek ilyen leveleket, nem csodálom, ha mások is rákérdeznek.
2020. febr. 28. 18:43
3/5 anonim válasza:
De ha te olvastad és tisztában vagy vele, hogy átverés, akkor miért kérdezed meg. Meg sem szabadna nyitni ismeretlen leveleket, mert ki tudja milyen káros oldalra irányítanak át, ha véletlenül is rossz helyre kattintasz. Másrészt ha már megnyitottad és elolvastad, abból egyértelmű hogy az állítás fals, és egy béna zsarolási kísérlet. Megint nem indokolja, hogy akkor megkérdezd. Ha nincs benned egy olyan magabiztos internethasználati tudás, hogy ezt egyedül felmérd, akkor potenciális áldozata leszel az ilyeneknek mindig, ezért is küldik őket halászva az áldozatokra.
4/5 A kérdező kommentje:
"Ha nincs benned egy olyan magabiztos internethasználati tudás, hogy ezt egyedül felmérd, akkor potenciális áldozata leszel az ilyeneknek mindig, ezért is küldik őket halászva az áldozatokra." Szerintem az lesz áldozat aki fizet. Másrészt jó ha hírportálok illetve az ilyen és hasonló oldalak is foglalkoznak a dologgal, mert egyre jobban terjed ez a csalás. Figyelmet pedig érdemes rá felhívni!
2020. febr. 28. 19:09
5/5 anonim válasza:
"videót készített rólad"
Azt meg hogyan? A gép úgy tudom, jelzi, ha a kamera be van kapcsolva. De nincs is feltétlen kamera csatlakoztatva a géphez, nekem sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!