Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az ÖSSZES jelszavam nyilvánoss...

Az ÖSSZES jelszavam nyilvánosságra került, hogyan?

Figyelt kérdés

A Google Chrome szerint kb. az összes jelszavam nyilvánosságra került egy hozzájuk nem kapcsolódó adatvédelmi incidens során. Ez hogy lehetséges?

Olyan helyek jelszavai is, ahová kb. fél éve nem jelentkeztem be, uyganis azóta nem dolgozom a cégnél, ahol kellett.

Az összes e-mail címem jelszava is köztük van, amikben max annyi volt a közös, hogy egy gépről/telefonról használtam őket, de minden másban különböztek.

Biztonságos jelszavakat használok, vegyesen kisbetűk, nagybetűk, számok és legalább egy szimbólum, mindig random vannak generálva, nem értelmes szavak.

Mit rontottam el? Ez egy vírus lehet? Vagy mi? Mit csináljak? (A jelszavakat nyilván elkezdtem megváltoztatni, meg ahol lehet, és még nem tettem, beállítom a kétfaktoros hitelesítést, de lehet még valamit tenni?)

2022. márc. 26. 08:10
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Mindig biztonságos hálózatot használtam, itthon a saját wifinket, ami jelszóval védett, máshol meg a mobilnetemet. Nem neteztem idegen helyen. Nem kattintottam levelekben linkekre. Nem kattintottam reklámokra, nem is nagyon látok reklámokat az adblock miatt. Nem torrenteztem. Nem töltöttem le nem megbízható helyről programokat... :/
2022. márc. 26. 08:13
 2/22 anonim ***** válasza:
82%
Ott hibáztál, hogy megbíztál a Google-ban.
2022. márc. 26. 08:27
 3/22 anonim ***** válasza:
6%
A "hozzájuk nem kapcsolódó adatvédelmi incidens" a Google nyelvén a hozzájuk kapcsolódó adatvédelmi incidenst jelenti. Valaki megtörte az atomstabilnak marketingelt szerverüket, ahonnan kievickéltek a jelszavak.
2022. márc. 26. 08:43
 4/22 anonim ***** válasza:

vagy vírus

vagy feltörtek valamit és kikerült

vagy te tárolod rosszul a jelszavaidat

vagy ...

először is megnézed a gépedet egy vírusirtóval alaposan

aztán itt is nézelődhetsz: [link]

kifogja írni, honnan származik az adat

2022. márc. 26. 08:55
 5/22 anonim ***** válasza:
Az "összes" jelszó 1db jelszót jelent? :)
2022. márc. 26. 09:24
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az összes jelszó 63 db jelszót jelent. :')

[link] Ezt ismerem, és minden email címemre azt írja, hogy nem. Vagyis az egyikre régen (~2 éve) azt írta, hogy igen, de akkor mindenhol váltottam jelszót és átköltöztem másik e-mail címre, ami nem freemail-es. A mostaniak közül egyiknél se jelez problémát.

A vírusirtót elkezdtem lefuttatni, egyelőre semmi, de még fut. Elég lassú, mert közben muszáj használnom a gépet, online óráim vannak, és ha nem vagyok jelen, nem tudom teljesíteni a tárgyakat.

A legfontosabb jelszavakat megváltoztattam, de még nem volt mindenre időm. Nagyon aggódok. :/

2022. márc. 26. 09:42
 7/22 Shaddark ***** válasza:

Szerintem félre érted.

Valószínűleg arról van szó, hogy regisztráltál valahová adott email cím - jelszó párossal.

Azt a helyet törték fel, nem az email címed.

Ilyenkor is szól, mert a legtöbben ugyanazt a jelszót használják mindenhová.

Pl. van egy feltorhetetle@gmail.com email címed.

Ezzel regisztrálsz a ingyéjátékokcsakneked.com-ra.

Ez vagy eleve egy hacker tulajdonú oldal ami kiderül, vagy feltöri valaki. Ha feltörték, itt megtalálható az email címed és a jelszó amivel IDE regisztráltál. (Nem az email jelszavad).

Ilyenkor figyelmeztet, hogy kikerült nyilvános adatbázisba az email címed.

De NEM azért szól mert feltörték az email címedhez tartozó accountot.

Amúgy ki is írja ezt részletesen, ha nem tudsz angolul fordíttasd le valakivel aki tud, és nyugodtabb lehetsz.

- Már feltéve hogy nem egy jelszót használsz mindenhová...

2022. márc. 26. 10:32
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Mindenhol más, egyedi jelszót használtam, ilyesmiket: H7dl3#hfg-9LgT2

Pont azárt, hogy ha egy jelszó kikerül, az ne jelentsen máshol problémát. :/

A Windows-os vírusirtó semmit nem talált, de letöltöttem egy másikat, ami 36!!! elemet helyezett karanténba, köztük egy TrojanDropper-t. :( Én voltam a hülye, hogy csak a sima Windows-os vírusirtót használtam...

2022. márc. 26. 11:02
 9/22 anonim ***** válasza:
44%

"Az összes jelszó 63 db jelszót jelent. :')"

Most már azt is tudjuk, hogy összesen 63db jelszód van. :D Ezt nagyon meg kellet osztani. :P

2022. márc. 26. 11:34
 10/22 A kérdező kommentje:
És mire mentek azzal, hogy 63 db jelszavam van? :D
2022. márc. 26. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!