Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan szerezhetem vissza?...

Hogyan szerezhetem vissza? Többi lent

Figyelt kérdés
Szövegkódoló programmal titkosítottam egy szöveget, jelszóval védve, ezt elmentettem egy txt fájlba, majd a programot ami a titkosítást végezte, letöröltem. Most újra felraktam és megpróbáltam dekódolni a titkosított szöveget, de sajnos nem emlékszem a jelszóra. Mit tegyek? Bár az is lehetséges, hogy mivel újratelepítettem a programot, a memóriájában már nincs benne a jelszó, így hiába tudnám, akkorsem fogadná el.

2022. febr. 22. 11:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés milyen módszert használt a titkosításhoz. És hát ezért nem titkosítunk mindent ész és gondolkodás nélkül. A jelszót ilyenkor biztos helyre elmentjük. Felthetően sehogy nem fogod vissza szerezni hja csak nem jut eszedbe a jelszó.
2022. febr. 22. 12:04
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Pedig csak a jelszó választ el attól hogy dekódolni tudd a szöveget...

Kinek mi válik be: körkörösen masszírozd a halántékod, simogasd a tarkód hogy eszedbe jusson a jelszó, esetleg megfizetsz egy nehézfiút hogy verje ki belőled... :)

2022. febr. 22. 12:13
 3/22 A kérdező kommentje:

1

Az nem lehet hogy a programot mivel töröltem, már ő sem tudja a jelszót? Vagy azt tárolja a kódolt üzenetben is?

2

Amit nem tudok, azt egy nehézfiú sem tudja kiverni belőlem, bármennyire is szeretné. :)

2022. febr. 22. 12:17
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez a titkosítás működése. Eléggé használhatatlan lenne, ha jelszó nélkül hozzáférhető lenne. Akkor elvben megkérdeződik a jelszó mibenléte. :)

Tanúság: Amit levehetsz, onnantól a te felelősséged, hogy védd azt az információt, amivel hozzáférhető.

2022. febr. 22. 12:42
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudod az eljárást amivel titkosítva lett, megpróbálhatod feltörni, ha csak néhány karakter volt a jelszó, pár hónap alatt sikerrel járhatsz brute force módszerrel. Persze ha van egy brutálgyors GPU-d hozzá, amit rá dedikálsz.
2022. febr. 22. 12:46
 6/22 anonim ***** válasza:
52%

-----BEGIN PGP MESSAGE-----

jA0ECQMCYKRRussRWApg0lsBY/YlgmUO7ARyFv+mEjGbAK+O3+98VJ0KRdQ3m2b3

ggEGd5GM+mdpjJfXkaZonBoIxZ2VUNbloUb1aGD8h5Sg9kpN1sWrSYtUaS1Qnyzr

+dVcnnfa1byQBkyq

=tiYS

-----END PGP MESSAGE-----

2022. febr. 22. 13:01
 7/22 anonim ***** válasza:
49%

A program pontos nevét elárulod?

Azt hogy érted: a program "a memóriájába mentette a jelszót"?

Attól függően hogy a program milyen módszert használ, ha a módszer ismerten fejthető, akkor meg lehet próbálkozni vele.

2022. febr. 22. 13:03
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

bruteforce

ha nem volt bonyolult jelszó vagy rövid volt

bonyolult se probléma, ha tudsz egyes részeket a jelszóból

egyébként melyik program volt?

2022. febr. 22. 13:04
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Miért gondolod hogy ilyen GNUPG-szerű programmal titkosított a kérdező?
2022. febr. 22. 13:04
 10/22 anonim ***** válasza:
A titkosításnál nem a programban van tárolóva a jelszó. Sőt sehol nincs tárolva. A jelszó maga a titkosításnál kerül felhasználásra. És úgy történik a "vissza alakítás" hogy ha jó a jelszó amivel megpróbálod vissza alakítani akkor értelmes szöveget kapsz, ha nem jó a jelszó akkor nem kapsz értelmes szöveget. Ahhoz, hogy ne kelljen az egész szöveget végig "vissza alakítani" egy rossz jelszóval (ez idő, energia) tesznek bele az elejére valami olyan részt, amiből a program tudja, hogy a kapott jelszó jó vagy sem, és az adott jelszó birtokában elvégezhető-e a visszafejtés. Régebben voltak olyan programok amik visszafejtették a megadott jelszóval és neked kellett eldönteni, hogy a visszafejtés értelmes vagy sem. Felesleges külön tárolni ilyen esetekben a jelszót.
2022. febr. 22. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!