Adathalászok hogyan szerzik meg az adataimat? Nekem kellene lépnem?
Figyelt kérdés
Már többször megfigyeltem, hogy ha a netről rendelek, egy adott számról jön SMS, mindig az aktuális szállítócég nevében. Mindig van link is az sms-ben, még sosem nyitottam meg, meg a küldő számot is megtaláltam a neten, mások is panaszkodtak rá. Most egy amúgy teljesen megbízható webáruházban vásároltam, és már jött is az sms, hogy ellenőrizzem, jól adtam-e meg az adataimat. Mindig ugyanaz a szám, de mindig az aktuális áruház/futárszolgálat nevében. Az áruház rendszerét hackelhették meg és a futárcégekét? Vagy nálam van a bibi?2022. febr. 19. 21:02
1/1 A kérdező kommentje:
Amikor a futárcég nevében küldik, akkor tényleg az az összeg szerepel benne, amit majd a futárnak fizetnem kell, és felajánlja az online fizetést, amivel nyilván sosem élek, a linkre még ránézni sem nagyon merek, nemhogy kattintani.
2022. febr. 19. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!