Mekkora kár lehet, ha partíciók áthelyezése és méreteinek változtatása közben kikapcsol a gép?
Laptopon épp bővíteni akartam a partícióimat, ehhez szükség volt a mozgatásukhoz is.
Gparted-et használtam.
Teljes merevlemezen csináltam, linux, windows és egy másik nagy partíció bővítése (500-ról 1000Gb-re lett bővítve a tárhely). 40%-on kezdtem el és elfelejtettem csatlakoztatni a töltőt. Későn vettem észre és a partíciókkal való munka közbrn lemerült és kikapcsolt az eszköz.
A rendszerpartíciók megvannak, bővítve lettek. Egyik rendszeren sem vettem észre változást, hogy nem jól működne, viszont a windowsoson megjelent egy eddig nem megjelenített SYSTEM_DRV(Y) nevu particio, amit ugyanúgy nem tudok megnyitni még rendszergazdaként sem, csak már innen is látom.
A másolásnak a nagyobbik része már megvolt valószínűleg, mert a 3/6. résznek a vége felé néztem rá utoljára, utána 5-10p-vel kapcsolt ki.
Mint említettem, minden működik (egyelőre), viszont ezt a partíciót nem tudom, mit csinál (a sys drv) és nem tudom, lehet-e bármi más baja a gépnek.
A növelendő partíciók megnőttek rendesen, viszont a többinél ne tudom (a rendszerhez szükségeseknél), hogy változtak-e valamit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!