Ilyen hogyan lehetséges? Szerintem kamuzik az illető. Többi lent...
Figyelt kérdés
Egyik nap reggel láttam, hogy éjjel fél 3-kor jött 2 sms, google biztonsági kód. Nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Aztán másnap hívott 4x egy szám és kb 8 db sms jött google biztonsági kóddal,illetve arról a számról, hogy hívjam vissza nagyon fontos lenne. A pasi bemutatkozott és azt állította, hogy a felesége véletlenül az én számom adta meg biztonsági számnak és elfelejtette a Google jelszavát. Persze nem adtam meg neki a kódot... Ma megint hívott és újabb sms-ek. Hogyan tudja az én számom megadni, úgy hogy nem kapok róla értesítőt? Tudtommal, ha biztonsági számot adsz meg egyből jön a telefonra, hogy igazold magad és e-mail is.2022. jan. 10. 18:10
1/9 lali51 válasza:
Mi ebben az átverés? Ha nem te kérted a Google biztonsági kódot akkor mi a problémád? Segíts neki!
2/9 anonim válasza:
Kérdés, hogy kell-e aktiválni a biztonsági telefonszámot akkor, amikor megadod. Szerintem hogy ha ő beállította, akkor neked azonnal jön egy push noti a telefonodra amit el kell fogadnod, de ez nem biztos. Ha nem, akkor simán lehet, hogy elütötte a számot, a tiédet adta meg az ő saját címéhez és ezért hívogat. Bár elég nagy lúzerség lenne ez a googletól, ha ilyen lehetne.
4/9 A kérdező kommentje:
1-es,az a problémám, hogyha negadom a kódot simán "fel tudja törni" a fiókom és be tud vele lépni. Pont ezért van a kód.
2-es,amikor magamnak csináltam akkor jött, azért furcsálom ezt az egészet.
3-as, nekem is ez a sejtésem.
2022. jan. 10. 18:50
5/9 anonim válasza:
Telefonszám beállításánál azonnal vissza kell igazolni, hogy az a tiéd.
Az illető vagy annyira tudatlan, hogy nem fogja fel, gond nélkül át tudja írni a számot vagy direkt át akar verni.
A legjobb, ha tiltod a telódon a számot. Majd csak rájön, hogy nálad nem megy semmire.
6/9 anonim válasza:
Legrosszabb esetben találkozzatok nyilvános helyen, hozzanak laptopot, mutassanak személyit és segítesz. Aki ebbe belemegy, az tuti nem akar átverni.
7/9 lali51 válasza:
A Google fiókokban adj meg egy másik telefon számot emezt meg távolįtsd el.Utánna ha még mindig jön a kód az eredeti számra, nyugodtan megadhatod.
Honnan tudná a telefonszámod ha átakarverni? A Google nem írja ki az egész számot csak a végét.
8/9 anonim válasza:
Amikor a Google-nek megadod először a számod, akkor is küld egy SMS-t hogy biztos legyen benne, a telefonszám a tied. Elvégre enélkül akármilyen számot beírhatsz oda.
9/9 anonim válasza:
#7 pl ha egy ismerős akarja átverni, vagy ha a kérdező száma nyilvános. Az mondjuk mindenképpen gyanús hogy nem a feleség hívta fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!