Ez mi az isten? (Többi lent)
Ma hajnalok hajnalán feltörték a Facebookomat és egy hírdetést hoztak benne létre, majd az illető fizetést kezdeményezett az ő bankkártyájáról! Több személy is benne van, mint résztvevő, nem is magyarok!
Ma délután átírtam a felhasználó nevet, és felfüggesztettem a fiókot!
Szerintem az a fax feltörte a fiókodat hogy ellopja, csak épp a jelszót felejtette el megváltoztatni!
Isten b'rma.
Fogalmam sincs, hogy mi ez, ugyanakkor sajnálom a fiókodat. Lenne egy tanácsom.
Állítsd be a FB-on a kétfaktoros belépést. Belépést követően küldeni fog telefonra neked egy SMS-t, amiben egy 6 számjegyű kód lesz, ha ezt beírod, akkor be tudsz lépni az oldalra.
Ha más próbál meg belépni az oldaladra, akkor is küldeni fogja neked az SMS-t és rá fogsz jönni, hogy gond van. Ugyanakkor a "jómadár" nem tud majd belépni a te fiókodba és közben jelszavat is tudsz változtatni.
Vagy túl egyszerű jelszavat használsz, vagy valamilyen más probléma lehet. Írd be a jelszavadat erre az oldalra és ha felhozza találatként, akkor azonnal változtasd meg!
Nem kell ehhez fizetős vírusírtó. Rengeted ingyenes alternatíva van, és mégtöbb olyan, ami kínál neked 1 hetes vagy 1 hónapos próbaidőt.
Tedd fel valamelyiket, majd futtasd át a gépeden, ha végeztél akkor csináld meg ugyanezt még 1-2 másik vírusírtóval.
Az ok alatt arra tudok gondolni, hogy valaki lopott bankkártyát adott hozzá a fiókodhoz. A facebook jobban elfogadja az új bankkártyát egy 8 éves fióknál, mint egy újnál.
Használj mindenhol más jelszót, lehetőleg generált jelszót. Ne jelentkezz be publikus gépen, kétfaktoros hitelesítést kapcsold be, és nemigen lesz több feltörés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!