Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehet azt beállítani,...

Hogyan lehet azt beállítani, hogy egy program telepítéséhez jelszót kérjen a windows?

Figyelt kérdés

Van egy fiatal öcsém aki nem nagyon érti meg hogy mindenféle hülyeséget mindenféle oldalról nem szabad letölteni. Féltem a számítógépen lévő adatokat(jelszavak, családi képek, stb) hogy olyan ember kezébe jut akihez nem kellene így arra lennék kíváncsi hogy van e valami mondja annak hogy egy program telepítése előtt jelszót kelljen megadni.

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. jan. 2. 20:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb ha létrehozol neki egy külön nem rendszergazda fiókot, és az a programok telepítésénél automatikusan kéri a rendszergazdai jelszót.

De ha leleményes a gyerek, ugyanúgy feljön ide és megkérdezi hogyan lehet kijátszani a tiltást. Nem elég csak tiltani, hanem meg kell értenie hogy miért tiltasz dolgokat (és ha ez sikerül, akkor lehet a jelszó sem kell).

(fontos dolgokat pedig mindig több helyen, több biztonsági másolatban tárolj, mert ha beszoptok egy zsarolóvírust és nincs külön eszközön lévő másolatod, akkor ugrott minden)

2022. jan. 2. 20:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Plusz a Defenderben van egy olyan funkció, hogy "Vírusok és veszélyforrások elleni védelem" -> "Zsarolóprogram elleni védelem" -> "Mappákhoz való hozzáférés szabályozása". Ennél érdemes hozzáadni azokat a mappákat, amiknek félted az adatait.

Aztán, hogy ez élesben hogyan működik, azt nem tudom megmondani.

2022. jan. 2. 21:13
 3/4 anonim ***** válasza:
2/ a "Zsarolóprogram elleni védelem" csak az írást korlátozza tudtommal, az olvasást nem.
2022. jan. 3. 02:10
 4/4 anonim ***** válasza:

3#

Igen, ezt én is így vettem észre. A Steam mappámat írásvédetté tette, ami az egyik játékomnál kisebb galibát okozott.

De a funkció ettől még hasznos ransomware ellen? Valamiért csak a Defender része.

2022. jan. 3. 06:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!