Hogyan lehet azt beállítani, hogy egy program telepítéséhez jelszót kérjen a windows?
Van egy fiatal öcsém aki nem nagyon érti meg hogy mindenféle hülyeséget mindenféle oldalról nem szabad letölteni. Féltem a számítógépen lévő adatokat(jelszavak, családi képek, stb) hogy olyan ember kezébe jut akihez nem kellene így arra lennék kíváncsi hogy van e valami mondja annak hogy egy program telepítése előtt jelszót kelljen megadni.
A válaszokat előre is köszönöm!
A legegyszerűbb ha létrehozol neki egy külön nem rendszergazda fiókot, és az a programok telepítésénél automatikusan kéri a rendszergazdai jelszót.
De ha leleményes a gyerek, ugyanúgy feljön ide és megkérdezi hogyan lehet kijátszani a tiltást. Nem elég csak tiltani, hanem meg kell értenie hogy miért tiltasz dolgokat (és ha ez sikerül, akkor lehet a jelszó sem kell).
(fontos dolgokat pedig mindig több helyen, több biztonsági másolatban tárolj, mert ha beszoptok egy zsarolóvírust és nincs külön eszközön lévő másolatod, akkor ugrott minden)
Plusz a Defenderben van egy olyan funkció, hogy "Vírusok és veszélyforrások elleni védelem" -> "Zsarolóprogram elleni védelem" -> "Mappákhoz való hozzáférés szabályozása". Ennél érdemes hozzáadni azokat a mappákat, amiknek félted az adatait.
Aztán, hogy ez élesben hogyan működik, azt nem tudom megmondani.
3#
Igen, ezt én is így vettem észre. A Steam mappámat írásvédetté tette, ami az egyik játékomnál kisebb galibát okozott.
De a funkció ettől még hasznos ransomware ellen? Valamiért csak a Defender része.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!