Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan akadályozhatom meg,...

Hogyan akadályozhatom meg, hogy bármilyen Facebook-csoport megossza a bejegyzésemet?

Figyelt kérdés

Az én oldalam esetében ezt kizárólag lejáratási, gúnyolódási céllal teszik, hogy csoportosan röhögjenek a posztjaimon, pedig az oldalam valódi követői értékelik az oldalam tartalmát.

Tehát:

- Imsertek olyan jogszabályt, Facebook szabályt (mert én nem találtam), ami alapján kiírhatom a bejegyzés aljára, hogy "XY törvény/szabály alapján megtiltom, hogy a bejegyzést Facebook csoportokban megosszák akár a Megosztás gombra kattintva, akár titokban a bejegyzés linkjét kimásolva'? Tehát nem akarok üres fenyegetéseket puffogtatni, hanem hivatkozni egy valódi szabályra/törvényre. A magánszemélyek megosztásával semmi baj, de a Facebook-csoportok évek óta rágalmaznak, rontják a hitelemet.

- Imsertek olyan beállítást a Facebookon, ahol lekorlátozhatom a Facebook oldal új bejegyzéseit csak az oldal követőire, vagy ahol letiltom, hogy csoportban is meg lehessen osztani?

Kérek szépen mindenkit, hogy komolyan válaszoljanak, ha tudnak segíteni, mert nekem ezzel évek óta anyagi kárt okoznak, de a Facebook nem segít. Hiába kérdezem őket, sosem válaszolnak, hiába jelentek be megosztást, sosem távolítják el.

#rágalmazás #lejáratás #ellenséges Facebook-csoportok #támadó jellegű, káros Facebook-csoportok #engedély nélküli megosztás #szándékos hitelrontás
2021. nov. 30. 02:35
 1/5 anonim ***** válasza:
40%

Antivaxxer konteós vagy és zavar, ha idiótának néznek? Ha a posztban nem tiltható le a megosztás, akkor bárki megoszthatja, mert maga az oldal is lehetővé teszi. Ha publikus a bejegyzés, szabadon át lehet venni, mivel te magad adod meg az engedélyt rá a közlés módjával. Így értelemszerűen nem írhatod ki egy publikus bejegyzés alá, hogy tilos sokszorosítani. Ha nem publikus, akkor legfeljebb kitakarják a személyes adatot, de ugyanúgy tovább lehet osztani egy baromságot, és bírálni aki azt terjeszti. Laposföldes, haarp-os, vírustagadó és egyéb állatfajokat így szabadon pellengérre lehet állítani.

Ha zavar, akkor ne járasd le magad ilyen posztokkal.

2021. nov. 30. 08:47
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részben hasznos választ, a személyeskedő sértetegéssel kapcsolatban pedig az a válaszom, hogy kapd be.

Nem azért tettem fel kérdést, hogy megalázzanak, hanem segítséget kértem. Szánalmas alak vagy, akit ki kellene tiltani az ilyen oldalakról.

2021. nov. 30. 10:13
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
Nem személyeskedtem, mivel egy tájékozódó kérdést tettem fel és nem kijelentést. Mindenkinek saját joga hülyét csinálni magából, csak akkor ne csodálkozzon az eredményével. Ha valakivel előfordul az, hogy többen/sokan és rendszeresen kritizálják a dolgait, legyen benne valamilyen szintű belátási képesség, hogy talán van igazság a kritikában, és ne szolgáltasson alapanyagot hozzá. Az sem hangzik jól, hogy "az oldalam valódi követői értékelik az oldalam tartalmát", mivel ez a szektásodás mellett arra utal, hogy véleménybuborékban él az egész közösség és fokozatosan elszakad a valóságtól.
2021. nov. 30. 10:25
 4/5 anonim ***** válasza:

És honnan veszed, hogy a kérdező bármi rosszat oszt meg? A kiskutyáktól és a lovaktól kezdve a vírusig és a vallásig bármi lehet, de te már a semmiből kikövetkeztetted, hogy "lejáratja magát".

A legártalmatlanabb dolgoknak is vannak gyűlölői. Simán lehet egy kutyagyűlölő csoport osztogatja meg a dolgait. Az is simán lehet, hogy tényleg hülyeséget oszt meg.

A lényeg: nem tudhatod, szóval felesleges egyből nekiállnod ócsárolni.

2021. nov. 30. 13:15
 5/5 Hintalow ***** válasza:

Igen egy van: csak egy biztonságos zárt, belèpèst engedèlyhez kötő csoportban osztod meg a dolgaid, de ez is inkább csak növeli az esèlyèt, hogy az összetartóbb közössègből nem szivárog ki.

Az a baj, hogy a facebookon a regisztrációkor elfogadott aszf egyik alappillère, hogy az ott megosztott tartalmaid tulajdonáról tkp. lemondassz, az oldal terjesztèsükèrt, újrafelhasználasukèrt nem felelős.

2021. nov. 30. 15:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!