Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » WPA2 wifi védelem könnyen...

WPA2 wifi védelem könnyen feltörhető manapság?

Figyelt kérdés

2021. nov. 26. 04:39
1 2
 11/19 anonim válasza:

[link]

Itt le van írva, hogyan kell feltörni.

2021. nov. 30. 16:03
 12/19 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Ha nincs engedélyezve a WPS és az alapértelmezett jelszó is meg lett változtatva a routerbe való bejelentkezéshez, akkor nem egyszerű a dolog, sokan mondják, hogy könnyen feltörhető, de ez nem így van. Kiváncsi vagyok hányan próbálták a cikk alapján megcsinálni, ez az elmélet, gyakorlatban azért más a helyzet.
2021. dec. 1. 06:59
 13/19 Morzsi007 ***** válasza:
Szóval a kérdésre a válasz, nem könnyű feltörni, ha nincs WPS meg megváltoztatod az alap jelszavakat is.
2021. dec. 1. 07:00
 14/19 anonim ***** válasza:
13/ Bocs, de minek is megváltoztatni a wifi router aljára írt 16 karakteres jelszót..? Az pont hogy megfelelően biztonságos! Nem fogja a szomszéd pistike feltörni. Csak gondot csinálsz magadnak ha megváltoztatod. Vagy a családtagjaid ellen kell?
2021. dec. 1. 09:18
 15/19 Morzsi007 ***** válasza:
Van, hogy az alapértelmezett felhaszn. éss jelszó ugyanaz sok eouter esetében. Pl admin, admin. Sokan nem foglalkoznak ezzel és így hagyják. Persze ide csak, akkor tudsz belépni, ha tudod a wifihez tartozó jelszót és csatlakozol a hálózatra.
2021. dec. 1. 10:16
 16/19 anonim ***** válasza:
15/ Tehát nem a wifi jelszóról beszélsz. Mert még soha nem láttam "Admin" ssid-vel "admin" jelszót...
2021. dec. 1. 10:27
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
volt itt egy 15 évesnél "idősebb" valaki aki azt elmondta, hogy s...rt se ér az ssid elrejtése ill. a mac szűrés.. csak épp ha meg kéne indokolja leszáradna a .. .. haja ;)
2021. dec. 2. 14:21
 18/19 Morzsi007 ***** válasza:
73%

Azt írták, hogy 15 évesnél idősebb hackernek mindegy, hogy SSID rejtve van, vagy nincs. Gondolom 14 éves hacker még nem tudja mit kezdjen vele, 15 èvesen már érett rá.

Egyetértek az utolsó válaszadóval, sokan mondják hogy könnyű feltörni, csak alá is kéne támasztani. Nem azt mondom, hogy nem lehetséges, de nem olyan egyszerű.

Egyszer egy wifis ip kamerát vittem egy elektrotechnikai szervízbe, mert behalt a wifi modul benne. Kérdeztem mit lehet vele kezdeni, esetleg másik modullal működhet-e. Az volt a válasz nem is érti miért vesznek wifis kamerát az emberek, azt bárki fel tudja törni, mármint a wifit. Egy idősebb ember volt, össze vissza beszélt.

2021. dec. 2. 15:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Ahogy már elmondtam (3) a wpa2 szabványban találtak súlyos hibát, ami a kliensekhez teszi lehetővé a hozzáférést. A sebezhetőség neve: "Krack"

[link]

Szerencsére a gyártók adtak ki foltozást rá, azóta szabványtalanul de biztonságos..

2021. dec. 2. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!