Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » "Visszaállítás alaphelyzetbe"...

"Visszaállítás alaphelyzetbe" esetén a vírusok is kigyomlálódnak a windows 10-ből?

Figyelt kérdés

Újratelepíteni formázással is tudom, de ha lusta vagyok hozzá és csak ezt lehetőséget szeretném használni amit a windows 10 ben megtalálhatok, az már elegendő hogy tiszta, vírusmentes legyen a rendszer vagy amiket korábban benyeltem malware stb., az még benne maradhat?

Elméletileg törli a személyes adatokat, beállításokat, és programokat.

És csak a natur windows marad, a folyamat több órát is igénybe vehet, egyszer már használtam ezt a funkciót, én meg voltam vele elégedve, tetszett hogy nem kell mindent a nulláról, meg bootolással szórakozni.

Na de a vírusok ellen is jó?

2021. jún. 4. 20:42
 1/9 A kérdező kommentje:
Aktiválni sem kell újra a windows-t mert "tudja hogy eredeti" nem kell újra megadnom a kódot.
2021. jún. 4. 20:44
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Benne maradhat, igen.
2021. jún. 4. 21:42
 3/9 anonim ***** válasza:
43%

Hát ha csak gyalu módszerrel újra akarod rakni a rendszert, az 20-25 perc alatt megvan a rendszerből is, nem kell hozzá pendrive.

1. töltsd le az Asztalra a Windows 10 telepítőt [link]

2. futtatasd rendszergazda jogosultsággal (jobb klikk a letöltött fájlon > Futtatás rendszergazdaként)

3. fogadd el a feltételeket

4. mit szeretne tenni? > ezt a gépet frissíteni most > tovább (várnod kell valamennyit - net sebességtől függően - amíg nem "szól", hogy telepítésre kész)

5. megtartandó elemek módosítása > semmi

6. telepítés (kb. 20-25 perc, a gép többször újraindul, fontos hogy ne kapcsold ki!)

7. kész a vírusmentes, aktivált rendszered

2021. jún. 4. 21:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de légyszi a kérdésre válaszolj. Ezeket én is tudom. Amit nem tudok azt kérdeztem meg. Elnézést ha nyers vagyok tudom hogy csak segíteni akarsz de ezzel most nem vagyok beljebb.
2021. jún. 4. 22:00
 5/9 anonim ***** válasza:
33%
Vissza állítással a vírusok is törlődnek.
2021. jún. 4. 22:28
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi
2021. jún. 4. 22:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Van rá esély a kártevőtől függően, de mivel ezt nem erre találták ki, nincs rá garancia.

[link]

2021. jún. 5. 03:13
 8/9 Fsms ***** válasza:
100%

Nem törlődik szükségszerűen az összes típusú vírus, a mailware-re a Microsoft is azt mondja, hogy nem.

[link]

Az ajánlás egyértelműen virusvedelem.

2021. jún. 5. 07:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Ez már másik kérdés de am hogyan tudja ezt "túl élni" a vírus? Ilyenkor a rendszer gondolon átnézi és rendezi az összes fájlját. És ami nem passzol bele azt törli.
2021. jún. 5. 09:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!