Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » USB adathordozó jelszó feltörése?

USB adathordozó jelszó feltörése?

Figyelt kérdés

Szép napot kívánok!

A következő eset áll fent:

8-11 osztály között rendszeresen naplót vezettem elektronikus formában. Ezt egy pendriveon tároltam. A probléma az, hogy annak idején nagyon jó ötletnek tűnt, hogy jelszóval védjem az adathordozót és egy nagyjából 35-40 karakteres jelszót válasszak. A naplóírás abbamaradt, a jelszót persze elfelejtettem. Az utolsó bejegyzés óta nagyjából 7 év telt el.

A jelszó egyik részletére emlékszem csak. A pendrivehoz tartozó biztonsági kulcsot lementettem, ami azóta is megvan, de nem segít a problémán.

Ezt hogyan tudnám megoldani? A gond az, hogy a legőszintébben írtam le a gondolataimat, nagyonsok nagyon személyes képet és videót mentettem le rá, és ezért félek elvinni egy szakemberhez aki esetleg feltörné, ha egyáltalán lehetséges.

Kérlek benneteket, hogy csakis érdemben szóljatok hozzá.

2021. máj. 28. 18:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha csak úgy meg lehetne kerülni a jelszavakat és az egész védelmi rendszert, az egész nem érne semmit biztonsági szempontból. Most az történik amire az egész eljárás hivatott, hogy illetéktelen (jelszót nem ismerő) személyek ne férjenek hozzá. Ez nem hiba, hanem funkció. A hiba az, hogy nem jegyezted fel a jelszót, viszont ez nem számítástechnikai jellegű, és a megoldása sem az.

A megoldás amúgy az lehetne, hogy brute force módszerrel egy jelszótörő program minden egyes lehetőséget végigpróbál, viszont itt a 35-40 karakteres jelszó akkora bökkenő, hogy belátható időn belül nem fogja neked a számítógép kiszámolni.

Itt megnézheted, már egy 20 karakterből (csupa 0) álló jelszó végigpróbálgatása az összes kombinációval 79 évre becsült ideig tart:

[link]

2021. máj. 28. 19:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Próbálj emlékezni a jelszóra. Másnap még eszedbe juthat, próbálkozz..
2021. máj. 28. 21:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!