Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Feltörték a paypalom, lehet...

Feltörték a paypalom, lehet belőle bajom?

Figyelt kérdés
Nagyon naiv és buta voltam, megadtam egy idegennek az adataim jelszóval mindennel. Be is jelentkezett aztán letiltott, persze jelszót változtatott, stb. Kamu emaillel volt regisztrálva, bankkartya se volt hozzáadva, pénz se volt rajta. A címem se volt igazi. Egyedül a telefonszám, de azt is törölte és sajátot állított be. Az fake email jelszavát meg tudtam változtatni, de ennyi. Lehet ebből valami bajom?

2021. máj. 6. 22:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A te telefonszámod van megadva, ha illegális dolgokhoz használja és van egy kis esze, hogy elrejtse magát akkor téged fognak elsőnek megtalálni. Szerintem írj a PayPal-nak a biztonság kedvéért, hogy tiltsák a fiókot.
2021. máj. 6. 22:35
 2/10 A kérdező kommentje:
De a telefonszám kozepe ki volt csillagozva
2021. máj. 6. 22:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem arról van szó.

Tegyük fel, hogy illegálisan pénzt fogad a számlára, nem adózik a bevétel után, átver valakit stb. Jó esetben (Illetve neked rossz) van VPN vagy Proxy az ember mögött. Azonban ott van egy telefonszám megadva, ami hozzád köthető. Találtak valamit, ami valakihez köthető. Kit fognak elővenni?

2021. máj. 6. 22:41
 4/10 A kérdező kommentje:
De törölte a telefonszámon, majd sajátot állított be. Próbáltam írni paypalnak is, de sajnos nem tudtam igazolni, hogy enyém az account mivel már törölte azt az emailt amit én adtam meg és újat állított be
2021. máj. 6. 22:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy lesz belőle bajod. Nyugi a nyomozók sem hülyék.
2021. máj. 6. 22:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha biztos vagy benne, hogy törölte és nem tudtad igazolni a fiókot, akkor nem tudsz mit tenni. Te megpróbáltad, és mivel jelezted a PayPal felé innentől kezdve ez már az ő hibájuk, hogy nem foglalkoztak az üggyel.

Bár nem tudom, hogy mit akar egy 0 Ft-os számlával úgy, hogy a saját adatait adta meg.

Legközelebb picit óvatosabban, most pedig ne aggódj.

2021. máj. 6. 22:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. Jó tanulópénz volt
2021. máj. 6. 22:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Kamu emaillel volt regisztrálva, bankkartya se volt hozzáadva, pénz se volt rajta. A címem se volt igazi."

akkor tulajdonképpen minek neked a paypal?

2021. máj. 7. 01:55
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Én is azon gondolkodom, hogy mi haszna egy paypal fióknak csupa hamis adattal, de azon kívül, hogy esetleg pénzmosás céljából pénzt lehet rajta keresztül folyatni, semmi nem jut eszembe.

Szerintem a fiók léte akár kapcsolatban is lehet az ellopásával. Valami szürkézésre vagy feketézésre létrehozott fiók, amit a reménybeli 'bűntárs' lopott el.

2021. máj. 10. 21:06
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 nem kell ennyire gyártani az összeesküvés elméleteket, akármennyire is unatkozol. Azert nem voltak valós adatok megadva, mert egy twitter accounthoz csináltam ezt a paypalt, így az ottani nevem és emailem adtam meg. Aztán amíg meg nem változtatta a kedves feltörő a jelszavam, volt annyi eszem, hogy a címem átírjam. Nem mellesleg nem értem milyen pénzmosásról beszélsz, semmilyen kártya nem volt hozzácsatolva, pénz se, de még egy árva átutalás se ment végbe. Konkrétan a feltörést leszámítva semmi nem történt azon a paypalon.
2021. máj. 11. 16:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!