Lemezformázás után lehetséges az adatok visszaállítása?
Üdv gyk. közössége.
Kíváncsiságképpen felakartam rakni a Windows mellé egy Linux Mint-et.Sajnos a dual-boot nem jött össze, mivel valamit elkúrtam a telepítésnél és sikerült úgy felraknom a Mintet, hogy formázódott a lemez, vele az előző rendszeren lévő adatok (képek,fájlok,dokumentumok) törlődtek.
Lehetséges valahogyan visszaállítani az adatokat,legfőképpen a képeket?
Köszi,szép napot!
Állítólag a Kürt Kft még a szénné égett adattárolótól is vissza tudja állítani az adatokat:
...pár milkóért cserébe, persze! :-)
Lehetséges, de minden pillanatban, amikor használod, csökkented ennek az esélyét, mivel a gép folyamatosan ír a merevlemezre ha használod. Pl. a böngésző elmenti a weblapokat, a sütiket, stb.
Ha felraksz egy programot (pl. a fent említettet), akkor az is lehet, hogy pont egy olyan helyre kerül, ahol korábban az a file vagy darabja volt, amit vissza akarsz állítani.
Szóval ne használd a gépet, csak akkor amikor visszaállítani akarod a fájlokat és próbálj oolyan programot keresni, amit pl. pendrive-ról tudsz futtatni.
Még jobb ha a merevlemezt berakod egy másik gépbe plusz lemezként, tehát ne arról bootoljon, és azon próbálod visszaállítani a fájlokat.
Miután felismerted a problémát ne írj a lemezre semmit. Ismétlem: semmit. Ne formázd, ne próbáld visszacsinálni, mert az mind mind írás, ami rontja az esélyeidet.
Másik gépbe átrakva a hdd-t a másik win alól Recuva-val egy mélykeresést eressz rá. Amit talál azt egy másik hdd-re mentsd ki. (Ne önmagára!)
Én mindenképp a testdisc/photorec progit használnám! A recuva-t szerinrem hagy, ezek nagyob gyengék még a deep scan is, vagy fizetős....
A testdisc nekem 40gb hozott vissza sérülésmentesen!
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz azoknak akik segítően tudtak hozzászólni a problémához.
Szerencsére a Testdisk programmal sikerült visszaállítanom azokat a szükséges képeket, adatokat, amik telepítés közben törődtek, Kb összesen 360 GB nagyságú JPG, PNG fájlt sikerült összekanalaznom.
Úgy hogy mindenképpen ajánlom a testdisk/photorec progit annak aki hasonlóan járt mint én.
Szép napot mindenkinek!
Köszi a tippet. A testdisk az ez a tesdisk, amit 2019 óta nem firssítettek? [link]
Ha igen, akkor - bármennyire is jó - biztosan van újabb, jobb szoftver is erre a célra.
Szia!
Igen, ez az a testdisk amit használtam.
Nem tudom, biztos van jobb, de azt hozzáteszem, hogy ez ingyenes és szerintem azok közül benne van a top-ban.
Sajnos bús, melankólikus idők voltak és a bezártságot is ránk kényszerítették. Én pedig csak így tudtam magamat túltenni ezeken a dolgokon.
:(((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!