Hogyan kaphatnék be vírust?
A helyben lefuttatot káros programok egy kategória. De azon kívül van sok más támadási felület.
Ha csak böngészel, akkor például a böngészőben lévő hibát kihasználva futtathatnak kódot a gépeden. Ez általában csak a "böngészőn belül" marad, és csak a tárolt bankkártya- és bejelentkezési adatokat lopja el, de nem lehetetlen hogy a böngésződ nevében futtathatnak "programkódot", ami annyit tud, mint bármelyik másik program. Elvileg a böngésző frissen tartása sokmindent kivéd, de ha valamelyik része pl. az OP-rendszer részeit használja, akkor az sebezhető marad.
Nem feltétlenül jó példa, de mondjuk ott van a hálózati kapcsolatokat kezelő illesztőprogram, ami a régi marad új böngésző mellett is.
#6-os vagyok,
Nem, nem azt állítottam, hogy egy másik böngésző teljesen biztonságos, vagy hogy egyáltalán jobb.
Én erre reagáltam:
"Megkell, hogy mondjam a firefox elég biztonságos már alapból is, az olyan oldalakat amik malware -t tartalmaztak mindet kiszűrte..."
Nekem úgy jött le, hogy szerinted a Firefox a szűrés miatt biztonságos, ami így önmagában nem igaz.
Ez a kérdést, hogy melyik a biztonságosabb böngésző, elég nehéz bárkinek megválaszolni, hiszen ismert hibát nem szokás benne hagyni, ami meg nem ismert, arról meg hogyan mondasz véleményt.
Persze lehet dobálózni statisztikákkal, ahogy azt más oldalon más láttam párszor, de szerintem fölösleges ilyesmivel bíbelődni, ne az internet explorert használd + amelyik a legjobban bejön.
"Ez a kérdést, hogy melyik a biztonságosabb böngésző, elég nehéz bárkinek megválaszolni, hiszen ismert hibát nem szokás benne hagyni, ami meg nem ismert, arról meg hogyan mondasz véleményt."
Egyet tudok érteni, tehát jó esetben ha a legfrisebb firefoxot használom (és mellékesen a windows 10 alatt) akkor lecsökkentem a fertőzés esélyét, de bizonyos esetekben pl. ha célzott támadás ér mondjuk egy windows 7-es biztonsági rést kihasználva, abban az esetben már megvan a gond.
"Megkell, hogy mondjam a firefox elég biztonságos már alapból is, az olyan oldalakat amik malware -t tartalmaztak mindet kiszűrte..."
Akkor már tudod, hogy ezt inkább összehasonlítás gyanánt írtam más böngészőkhöz viszonyítva. Nyílván maximális biztonság nem létezik, itt leginkább a felhasználói tudatosság ami számít, életbiztosítás nincs semmire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!