Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Windows-ban le tudom jelszavaz...

Windows-ban le tudom jelszavazni a mappaimat?

Figyelt kérdés
Windows 10-ben szeretnek lejelszavazni 1 db mappamat.Lehetseges ez? Total commandert hasznalok szoval ha lehetseges olyan megoldas kene hogy Windows fajlkezelo es totalcommanderen is egyarant le legyen

2021. jan. 22. 13:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
1 felhasznaloi fiok van a gepemen csak tortent nemtegiben egy betores a szomszedhoz es nem szeretnem ha rossz kezekbe kerulne minden adatom
2021. jan. 22. 13:36
 2/12 anonim ***** válasza:

Ugye az van, hogy van a felhasználó, neki van jelszava alapba és az védi, de ha kiveszik a gépből a háttértárat, akkor probléma van. Ez ellen véd a rendszer titkosítása.

Ha más kell, akkor VeraCrypt-el lehet titkosítani könyvtárakat vagy Zippel becsomagolni és jelszavazni.

2021. jan. 22. 13:56
 3/12 A kérdező kommentje:
Tomoriteni nem szeretnem ugyan ugy szeretnem hasznalni csak ugye ha megnyitnek egy bizonyos mappat azt szeretnem hogy ott kerjen jelszot.Geprol levettem mert nem szeretnem minden inditaskor azzal huzni az idot hogy jelszot potyogjek be, ha ellopjak ahogy te us mondod ugye kikapjak a vinyot es meg is vannak az adatok.Tehet valami kulso szoftver nelkuli lekodolas nem lehetseges?
2021. jan. 22. 14:01
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
alapjáraton nem :) ha ennyire fontos a védelem, akkor bitlocker, bejelentkezési jelszó mindenkép kell, tömörítés nem jelent szó szerint tömörítést :D
2021. jan. 22. 14:07
 5/12 anonim ***** válasza:
54%

Windows 10 Pro-ban és Enterpriseban van lehetőség az állományok és a mappák titkosítására:

[link]

de vannak alternatívák - például a 7-Zip:

[link]

tömörítőprogram:

[link]

vagy a GPG4Win:

[link]

illetve az AESCrypt:

[link]

titkosítóprogramok, vagy ott a Veracrypt:

[link]

2021. jan. 22. 14:13
 6/12 anonim ***** válasza:

"nem szeretnem minden inditaskor azzal huzni az idot hogy jelszot potyogjek be"

Pedig másképp nem tud téged és a tolvajt megkülönböztetni..

Nálam a PIN begépelése fél másodperc.

Egyébként meg használj bitlockert.

2021. jan. 22. 14:22
 7/12 A kérdező kommentje:

6-os: ahogy mondtam kiveszi a vinyot es mar olvassa is az adatokat ha nagyon akarja.Tehet nincs sok ertelme a jelszonak ha ugy nezzuk.

koszonom mindenkinek, otthon nezem a tobbiek linkjeit!

2021. jan. 22. 21:35
 8/12 anonim ***** válasza:

#7 Meglepődnék ha a bitlockeres lemezt elolvasná..

(akár ki van véve akár nem)

[link]

2021. jan. 22. 22:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha ennyire szakértő vagy, akkor miért kérdezted meg? Próbáld csak ki akkor, hogy kiveszed a gépből a lemezt és megpróbálod másik gépen megnyitni a mappát. Nagyot fogsz nézni, mert a szakértelmed csődöt fog mondani! Ugyanis ha mappáról leveszed a jogokat, akkor a HDD-t másik gépbe betéve is ugyanúgy meg fog az maradni, lévén fájlrendszerszintű attribútumokról beszélünk. Nyilván megvan az a hátránya is a dolognak, hogy így fiókhoz van kötve a mappa, azaz újratelepítés alkalmával nem árt előre gondolkodni.
2021. jan. 23. 01:31
 10/12 A kérdező kommentje:
A “szarertelmemet” arra alapozom hogy egy baratommal folyton adogatjuk egymasnak az o vinyojat es siman erzekelni es olvasni tudja az o gepe es az enyem is.Viszont mappat nem tudom hogy kell lekodolni ezert batorkodtam megkerdezni elnezest hogy fel merre tenni a kerdest es elnezest hogy nem szeretnem lekodolni a gepemet mert engem nagyon zavar
2021. jan. 23. 09:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!