Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A Posta küld-e ilyen email...

A Posta küld-e ilyen email címről levelet? E142071602@taalim.ma

Figyelt kérdés

Ezt írták emailben:

A csomagod vár rád !!

Magyar Posta E142071602@taalim.ma

dátum: 2020.november. 01. 23:07

Az Ön csomagja N: 2938456 feldolgozásra vár a ki nem fizetett szállítási költségek (200 HUF) miatt, várjuk a csomag kifizetését

Követési szám : 9405511699000070018991

Megjegyzés: Ha nem kapjuk meg a befizetést, megrendelését 48 órán belül visszaküldik a feladónak.

A linkre nem kattintok rá, mert félek, hogy vírus. (A követési szám a levélben a link.)

Valóban rendeltem egy csomagot pénteken egy mezőgazdasági bolttól, de tudtommal mindent előreutalással kifizettem.

2020. nov. 2. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Kamu, arra mennek, hogy megadod a kártyaszámod, a csalók meg leemelik a pénzt róla.
2020. nov. 2. 16:00
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Nem, ha utánaolvasol, ez egy arab oktatási központ levelezője (taalim.ma). Valószínű feltörték és arról küldték ki ezt a scam levelet.
2020. nov. 2. 16:05
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

biztos nem posta

sok csomagot kapot postán, MPL-en és még hasonló sem jött sosem.

és még kicsit magyartalan is...

2020. nov. 2. 18:36
 4/5 BlackSword ***** válasza:
84%

ez minden sebéből erősen vérzik...

1) a cím vége: posta.hu nak kell lennie

2) ez nem postai aonosító az ugyanis általában 5 betű és 8 szám

3) a postai értesítőben szerepel, hogy hol és mikor veheted át a csomagodat

4) az utánfizetést átvételkor kell rendezni a postán...

2020. nov. 4. 09:50
 5/5 ULászlóAttila válasza:

Biztos, hogy nem a posta küldte! Inkább csalók.

Mivel én is ugyan azt a követési számot kaptam, így egyértelmű, hogy nem valós, nem is beszélve a többi intő jelről: pl. magyartalan, a posta nem küldi vissza 48 órán belül a küldeményt (8 munkanap), nincs az hogy hol fizethetsz, hol veheted át meddig. Az enyémben pl. benne felejtették a Magyar Posta után a Wikipédia szót is :-) rögtön bukta volt ahogy ránéztem

2021. nov. 23. 22:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!