Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudnám a fájlokat,...

Hogyan tudnám a fájlokat, adatokat titkossá tenni?

Figyelt kérdés

Szóval, jönnek a DIGI-től új vezetéket csinálni, illetve lesz hozzá egy modem is. Úgy tudom ilyenkor a gépen is kell nekik valamit asszisztálni, illetve Wifit szeretnénk. Én nem leszek itthon, csak anyu.

Csináltam egy vendég fiókot a digi-nek. Így a C meghajtón nem láthatóak a fájljaim, viszont az E és D meghajtón igen. Illetve van egy két program is, ami a vendég fiókban is látható, pl. szövegszerkesztő.

Tudom, hogy biztos nem érdeklik őket a fájljaim, mi található bennünk (fontos levelek, hangfájlok)de azért jó lenne, ha valahogy láthatatlanná tudnám őket tenni.Lementeni őket külső eszközre nem tudom, mert nagyon sok.

2020. szept. 10. 12:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Saját laptopot emlegettek, meg saját eszközöket amivel rámérnek. Hmm.

"saját készülékkel ellenőrizték a netet, mikor beszerelték."

DIGI-s netem még nem volt, de eddig én 3 olyan UPC-s és 2 telekomos szerelőt fogtam ki, akinél az ég világon semmi sem volt. (Csak egy mobil..)

Az egyiknek még hosszabbítót is kellett keresnem, ami némileg kihívás volt, mert akkor még csont üres volt a lakás így a szomszédtól kértem. Laptopot, vagy speckó eszközt amivel rámérne a jelszintre még egyik bekötőnél sem láttam... :D

Persze értem, drága eszközök, ők pedig alvállalkozók, de na.. értitek. Kábelem, fogóm és kompressziós f csatlakozóm nekem is van itthon. UTP kábelt is tudok szerelni (szoktam is). És ezek után a legvégén pedig én adtam laptopot is a mutatványhoz? Igazából megcsinálhattam volna magam is (ha engedné a szolgáltató). Szerencsétlen pedig 2x is potyára jött 4re, mert nem tudtam 4kor itthon lenni (jeleztem a szolgáltatónak hogy 5-től jöjjön) de nem tudta ezt az infót átadni annak aki kijött. Vicc..

De lehet csak én vagyok ilyen szerencsétlen ebben, nem tudom. A TV-t már magamnak szereltem be. :D

2020. szept. 10. 16:09
 12/20 anonim ***** válasza:

"Elsőre a felhő tárhelyek jutottak eszembe."

Amíg be nem kötik a szerelők a DIGI-t addig mondjuk van 56k uploadja és 2db 3TB HDD csurig tele 'titkos' adattal.

Mondja meg a szerelőknek hogy jöjjenek vissza később... mondjuk 10 évvel..? Utána letölteni már gyorsan tudja. ;-)

2020. szept. 10. 16:54
 13/20 A kérdező kommentje:
A vendég fiókot, amit a digi-nek hoztam létre, mint említettem, ahhoz, hogy adhatok nekik admin jogot? Vagy azzal a fiókkal semmiképpen nem fognak dolgozni a gépen? Mert valaki írt fentebb, valami olyasmit, hogy a vendég fiókhoz hozzá sem nyúlnak. Na, de így meg anyukám majd eszi a kefét, hogy mit csináljon, itt fog idegeskedni, ha mégis beakarják állítani, és így meg nem fogják. De lehet tényleg nekem kell majd, mint írták is, ők csak bekötik, illetve behúzzák az új vezetéket.
2020. szept. 10. 17:05
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha admin jogot adsz kb. felesleges a vendég fiók. És ne idegeskedjen, mert nem fognak hozzá nyúlni. Neked kell majd beállítani.
2020. szept. 10. 17:09
 15/20 A kérdező kommentje:
Még azt megtudja nekem mondani valaki, hogy a vendég fiókban a C meghajtón lévő anyagok nem láthatóak, akkor az E és D meghajtón miért láthatók? Tök hülye vagyok hozzá. Egyébként nő vagyok, mert fentebb valaki azt hitte fiú.
2020. szept. 10. 17:09
 16/20 anonim ***** válasza:

#15: Azért láthatóak, mert alapértelmezetten minden meghajtó látható minden felhasználó számára.

Ez külön beállítható - egy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználóval jobb klikk a meghajtón --> a megnyíló menüben Tulajdonságok menüpont --> Biztonság fül és ott beállíthatod, hogy mely felhasználók hogyan férhetnek/nem férhetnek az adott meghajtóhoz.

2020. szept. 10. 18:17
 17/20 anonim ***** válasza:
pl grary utilites locker
2020. szept. 10. 19:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Súgom halkan, hogy a Digi rá sem fog nézni a gépedre. Behúzzák a kábelt, berakják a routert , letesztelik SAJÁT kütyüvel és odaadják a papírt a jelszóval és elmennek. :)
2020. szept. 11. 12:42
 19/20 A kérdező kommentje:
Oké, ennek nagyon örülök! Köszönöm a hozzászólásokat, és most már le is zárnám itt ezt a témát!
2020. szept. 11. 13:01
 20/20 A kérdező kommentje:
Egyébként meg nem kell súgni, mondhatod hangosan is:) Előtted mondták már ezt egy jó páran, úgyhogy nem mondtál semmi újat:) Majd kíváncsi leszek, mert egyszer (lehet 2x is) ők állították be, és az én saját gépemen.
2020. szept. 11. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!