Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudnám a fájlokat,...

Hogyan tudnám a fájlokat, adatokat titkossá tenni?

Figyelt kérdés

Szóval, jönnek a DIGI-től új vezetéket csinálni, illetve lesz hozzá egy modem is. Úgy tudom ilyenkor a gépen is kell nekik valamit asszisztálni, illetve Wifit szeretnénk. Én nem leszek itthon, csak anyu.

Csináltam egy vendég fiókot a digi-nek. Így a C meghajtón nem láthatóak a fájljaim, viszont az E és D meghajtón igen. Illetve van egy két program is, ami a vendég fiókban is látható, pl. szövegszerkesztő.

Tudom, hogy biztos nem érdeklik őket a fájljaim, mi található bennünk (fontos levelek, hangfájlok)de azért jó lenne, ha valahogy láthatatlanná tudnám őket tenni.Lementeni őket külső eszközre nem tudom, mert nagyon sok.

2020. szept. 10. 12:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Ott bukik, hogy ha be akarják állítani akkor admin jogosultság kell nekik, mert a hálózati adapter/wifi beállításokat kell módosítaniuk. Ha nincs admin jogosultság akkor hozzá se nyúlnak a géphez, otthagynak egy papírkát amin rajta, vaogy mit kell majd beállítsál és viszlát. Ha meg nem sikerül beállítani esetleg küzdhetsz majd a telefonos ügyfélszolgálattal.
2020. szept. 10. 12:51
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy tudom ilyenkor a gépen is kell nekik valamit asszisztálni"

Nem szükséges.

Ők bekötik a kábelt, rákötik a modemet (ami általában routerrel egybeépített, így a gépen nem kell semmit állítani), a laptopjukkal beállítják és kész. A gépedet nem fogják piszkálni.

Amikor hazaérsz, szimplán bekapcsolod a géped és - kábelesen - automatikusan működik. Vezeték nélkül meg csatlakoznod kell a modemmel egybeépített routerre, és meg kell adnod a berendezésen/a szerződésen található azonosítókat.

Ha neadjisten hozzá kellene férni a gépedhez, nem kell paráznod. Kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál, hogy a Te személyes dolgaiddal foglalkozzanak.

Ha annyira félted a magánszférád, akkor meg:a Windowsban (legalábbis a vállalati változataiban) ott Bitlocker, de vannak más, ingyenes, nyílt forrású titkosítási lehetőségek:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

2020. szept. 10. 12:56
 3/20 anonim ***** válasza:
Nem nyúlnak a gépedhez. Leteszik a modemet, beledugják a kábelt ha van és kész, a többi a te dolgod. Ők csak rádugják a saját laptopjuk, megy egy speedtest, ha megvan a garantált húznak.
2020. szept. 10. 13:11
 4/20 A kérdező kommentje:
Ok, csak azért gondoltam, mert volt már egyszer azt hiszem régebben, mikor ők állították be a dolgokat a gépemen.
2020. szept. 10. 13:20
 5/20 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy ott, és nincs admin jogosultság nem fognak állítani semmit. Meg kérheted őket, hogy segítsenek de admin jogosultság nélkül (ráadásul egy guest/vendég) felhasználóval hozzá se fognak nyúlni a géphez. Ott hagyják, sok esetben még a kábeleket se dugják sehova ha megmondja anyukád, hogy neki fogalma sincs semmiről és ezt a fia szokta intézni. A routerbe bedugják a laptopjukat ha látják, hogy működik fogják a kalapjukat és távoznak.
2020. szept. 10. 13:24
 6/20 anonim ***** válasza:
Nekem bár nem ők a szolgáltatók,de saját készülékkel ellenőrizték a netet, mikor beszerelték.
2020. szept. 10. 13:33
 7/20 anonim ***** válasza:

Ha a wifit velük akarod beállíttatni akkor admin jogot kell adj nekik.

Viszont a D és E meghajtót egyszerűen offline módba kapcsolhatod a Lemezkezelőben. Senki nem fogja keresni. Másnap visszakapcsolod.

2020. szept. 10. 13:40
 8/20 anonim válasza:

Dolgoztam szolgáltatónál. Sosem nyúltunk az ügyfél privát gépéhet, telefonjához, vagy okos eszközéhez. Csak ha ő kérte, mert pl. nem értett a néni a telefonhoz.

Honnan veszed, hogy a gépedhez kell nekik hozzáférés?

2020. szept. 10. 13:44
 9/20 anonim ***** válasza:
Elsőre a felhő tárhelyek jutottak eszembe. Azaz töltsd fel a cuccaidat pl. Drive-ra (ahol 15 GB-t ingyen kapunk) és addig töröld a gépről. Ha a 15 GB neked nem elég, akkor csinálj több Google fiókot.
2020. szept. 10. 15:37
 10/20 anonim ***** válasza:

"Elsőre a felhő tárhelyek jutottak eszembe."

Oda is - pláne egy olyan felhőtárhelyre, ami deklaráltan beleolvas a feltöltött anyagaidba - csak anonimizálva (a fájl nevéből ne lehessen kitalálni a tartalmát) és titkosítva érdemes feltölteni anyagot.

Erre ott van röptében anonimizáló és titkosító célszoftverként a Cryptomator.

Illetőleg vannak olyan nyílt forrású klienseket kiadó felhőtárhelyek, amelyek alapból végponttól-végpontig tartó titkosítást adnak - ilyen például a mega.nz és a pCloud.

2020. szept. 10. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!