Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy tudom beállitani a...

Hogy tudom beállitani a tüzfalon hogy egy adott ip-t engedjen át a tüzfal?

Figyelt kérdés

2020. aug. 28. 12:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Azt elhiszem, hogy az iskolaba semmit nem tanitanak, de otthon legalabb az alapfogalmakat nezd at, mert fullra lejon, hogy el se tudod kepzelni, mi hogy mukodik...
2020. aug. 28. 15:29
 22/27 A kérdező kommentje:
A tcp-t kiválasztottam mint protokoll de kéri a helyi portot meg a távoli portot oda mi kell?
2020. aug. 28. 15:29
 23/27 anonim ***** válasza:

14 - atyaúristen... és én még segíteni akartam neked. Ha ezt tanulod hogy kérdezhetsz ilyet?? Miért vagy lusta? Hagyd a sulit a fenébe, menj inkább kapálni, ha ennek se vagy képes utánanézni..

20 - "Az iskolában szinte semmit nem tanitottak ezs minimálisat csak itthon allok neki képezni magam"

Mi az hogy semmit sem tanítanak? Az iskolába elmondanak egy kulcsmondatot, nem többet, és abból te rá tudsz keresni arra az anyagra ami épp neked kell. Mi az hogy nem tanítanak? Mit kéne csinálni? Leülni veled szembe, és felolvasni a dokumentációkat? Az ilyen miért akar bármit is csinálni?

Fel lett téve pár kérdés, mégcsak arra se méltattál, hogy válaszoljál rájuk. Azt se tudod mit csinálsz, annyira nem, hogy a kérdésre se tudsz válaszolni. Mi az isten büdös nyilát akarsz csinálni? Direktbe vagy kötve, vagy van router ami a tiéd? Hány gép van a hálózaton? Mi a célod amit el akarsz érni? Hálózatot akarsz építeni, vagy valami web szervert akarsz csinálni? Ember, szedd már össze magad.

2020. aug. 28. 16:00
 24/27 A kérdező kommentje:
Hálózatot nem webszervert van router de abba nem piszkálok bele (dhcp-vel) ezért adtam statikus ip-t 2 gép van a hálózaton gyakorlás és tanulás a cél. Minden kérdésedre itt a válasz
2020. aug. 28. 16:14
 25/27 anonim ***** válasza:

24 - akkor mondom a receptet:

HA a router csak otthoni fiszfasz rúter, akkor bele fogsz piszkálni, mert bele KELL piszkálnod. Ha ezt tanulod, akkor tisztába kell lenned azzal, hogy tönkre fogod tenni a hálózatot párszor, széteded, mire megérted hogy működik.

Tehát:

1. router reset (ahol meg statikus ip-t adtál, azt gyorsan csináld vissza)

2. a router kezeli az ip-ket, tehát hadd döntse el ő, hogy miként osztogatja.

3. A- hostbol kábel routerba, B- hostbol kábel routerba

4. Router bekonfigurál, ha mindkét gépen van net az már jó

5. létre kell hoznod egy munkacsoportot és látnia kell egymást a két gépnek.

Ennél nem szabad bonyolultabbnak lenni. Ha ennél bonyolultabb, akkor valamit elrontottál.

Router reset, /ipconfig renew, és ahol statikus ip-t kapcsoltál azt vissza

A net szerződésedet legelőször keresd elő a jelszavak miatt. Ha nincs meg, és két szék közül a padlóra estél, akkor hívd fel a szolgáltatót és le fogják diktálni a loginodat.

2020. aug. 28. 16:23
 26/27 anonim ***** válasza:

Portra nincs valasz. Azt csak te tudod, hogy milyen szolgaltatast futtatsz??

Attol fugg a port.

2020. aug. 28. 16:23
 27/27 A kérdező kommentje:
Én dhcp-t csak cisco programba hasznaltam
2020. aug. 28. 16:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!