Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Amennyiben már nem kap szoftve...

Amennyiben már nem kap szoftverfrissítést a macbook, akkor jelent biztonsági kockázatot?

Figyelt kérdés
Előkerestem egy Macbook Pro Retina 13 (2014) típusú macbookot, amit évek óta nem használtunk. Gondoltam, hogy nekem jó lesz netezésre, filmnézésre stb. Nyilván utoljára macos frissítés 4-5 éve érkezett rá. Van értelme alap felhasználásra használni? Netán összekötni az iphone telefonommal (ami naprakész ios-el rendelkezik) apple id-n keresztül? Vannak fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogy ez a macbook-iphone kapcsolat így biztonsági kockázatot rejt. Talán ha vírusírtót telepítek a macbookra, megoldás lehet? (intego)

ma 12:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy mint Windowsnál..
ma 12:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, biztonsági kockázat. Nekem is van egy, amit nem volt szívem kidobni, és szintetizátorként éli a nyugdíjas éveit. Online van ugyan, de semmilyen fontos eszközömet nem dugom rá, és nem is jelentkezek be róla semmilyen érdemi accountra, max ilyen fórumos fisfos accokra meg eldobható emailre.
ma 16:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Én egy 2014-es mac minit is használok még (az M4-es mellett), azon is macos 11 van. Semmi gond nincs vele.

"Nyilván utoljára macos frissítés 4-5 éve érkezett rá"

2023 év végén frissült utoljára. Azért az annyira nem volt régen.

A hekkerek nem utaznak arra hogy hú Kiss Pistike nem frissített, törjük fel gyorsan. Sokan még win 7-et meg hasonlóakat használnak, mégsem törik fel sosem. Mert nincs értelme. Kiss Pistikének nincs olyan adata amit érdemes lenne ellopni.

De ha ennyire parázol akkor csinálj egy külön fiókot a youtubenak oszt jóvan. AppleID-vel meg nem kötelező bejelentkezni. Anélkül is működik a filmnézés meg a többi.

ma 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja azt akartam még írni hogy rá lehet újabb macOS-eket is hegeszteni régebbi gépekre. Úgyhogy ez is megoldás lehet.

Mivel inteles cucc, így windows is mehet rá.

ma 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!