Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez most vírus? WiseAntiMalwar...

Ez most vírus? WiseAntiMalware.exe

Figyelt kérdés

Van nekem egy programom amit úgy hívnak: wise anti malware

Amikor az egyik kérdésekben megismertem a virustotalt illetve a process hacker is azt ajánlotta

A wiseantimalware.exe fáljlt feltöltöttem és 28 vírusirtó vírust mutatott

De a gépemmen semmi baj nincs

Akkor ez most vírus?

És ez egy vírusirtó sok vírust már elkapott

És a win10 defender is vírust mutatott

#vírus #Windows 7 #Wise #Wise anti malware
2020. júl. 30. 07:07
A kérdező szavazást indított:
Vírus
Nem vírus
Leirom
16 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

A Wise Anti Malware egy vírus, malware stb. kereső és eltávolító program. Ha a Defender nem sír miatta akkor nincs kétlem, hogy baj lenne. A többi vírusirtó kimutathatja, mint "False positive", mert mondjuk a telepítőjében van valami... lást.: nekem a CCleaner telepítőjére ugrott tegnap a Defender holott eddig soha.

Hivatalos weboldala a programnak: [link]

Ha a virus total-os eredmény nem tetszik akkor töröld le és telepítsd fel helyette a Malwarebytes Anti-Malware-t.

2020. júl. 30. 08:09
 2/7 belapus ***** válasza:
100%

Valószínűleg nem vírus, mert a gyártó ( eddig ) korrekt alkalmazásokat készített.

Persze bármikor bármi előfordulhat.A Ccleaner egyik verziójával is gond volt ( pont azidőtájt, mikor az Avasthoz került ), azóta "ugranak rá" a biztonsági programok.

Esetleg idelinkelhetnéd a Virustotalos eredményt.

2020. júl. 30. 08:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Valószínűleg csak egy nemkívánatos szoftver. Nem rosszindulatú, de azért nem árt, ha nincs telepítve! :)

Valamikor 5-6 éve volt egy program, aminek a neve YAC volt (Valamilyen cleaner cucc volt). Sokan ajánlották, hogy milyen jó, meg minden. Tényleg jó volt, csak volt vele egy nagyon kicsi probléma:

Az emberek feltelepítették ezt a Cleanert (Ami egyben kártékony fájlokat is el tudott távolítani), csak a program mindenhol átállította az alapértelmezett keresőmotort, és reklámokat jelenített meg. Az összes többi vírusírtó rosszindulatú szoftvernek észlelte, és el is távolította.

Szóval nem kell megijedni, ha a program jól végzi a dolgát. Akkor kell parázni, ha a program már abba is "beleszól", amibe nem kellene.

2020. júl. 30. 09:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszoat!

De az a gond hogy nem lehet frissiteni a definicióit (tehát az új virusokat nem ismeri föl)

Milyen más virusirtót használjak (ez meg valam más)

Meg egyszer volt egy olyan eset amikor letöröltem a firefoxot utána elromlott újratelepiteni sem lehetett

ez most miért van? (másik gépe volt)

meg a műveletközpont azt irta ki hogy: keressen virusirtót a neten

ez normális?

2020. júl. 30. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Windows 10-en a Windows Defender bőven elég.

Néha lehet mellette futtatni egy Malwarebytes-ot.

A firefox-os estnél meg vagy maradt még fent valami az előző telepítésből vagy beakadt valami. Arra a Revo Uninstaller nevű programot tudom ajánlani.

2020. júl. 30. 14:35
 6/7 A kérdező kommentje:

A Firefox ot wise program uninstaller programmal távolították el

(Ugyan ojan mint a revo)

2020. júl. 30. 18:33
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
Windows Defender helyett Eset Internet Security és fizetős. Rendben működik. De ha nem akarod telepíteni, akkor futtasd le időnként az Eset online scannert.
2020. júl. 31. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!