Ez most vírus? WiseAntiMalware.exe
Van nekem egy programom amit úgy hívnak: wise anti malware
Amikor az egyik kérdésekben megismertem a virustotalt illetve a process hacker is azt ajánlotta
A wiseantimalware.exe fáljlt feltöltöttem és 28 vírusirtó vírust mutatott
De a gépemmen semmi baj nincs
Akkor ez most vírus?
És ez egy vírusirtó sok vírust már elkapott
És a win10 defender is vírust mutatott
A Wise Anti Malware egy vírus, malware stb. kereső és eltávolító program. Ha a Defender nem sír miatta akkor nincs kétlem, hogy baj lenne. A többi vírusirtó kimutathatja, mint "False positive", mert mondjuk a telepítőjében van valami... lást.: nekem a CCleaner telepítőjére ugrott tegnap a Defender holott eddig soha.
Hivatalos weboldala a programnak: [link]
Ha a virus total-os eredmény nem tetszik akkor töröld le és telepítsd fel helyette a Malwarebytes Anti-Malware-t.
Valószínűleg nem vírus, mert a gyártó ( eddig ) korrekt alkalmazásokat készített.
Persze bármikor bármi előfordulhat.A Ccleaner egyik verziójával is gond volt ( pont azidőtájt, mikor az Avasthoz került ), azóta "ugranak rá" a biztonsági programok.
Esetleg idelinkelhetnéd a Virustotalos eredményt.
Szia!
Valószínűleg csak egy nemkívánatos szoftver. Nem rosszindulatú, de azért nem árt, ha nincs telepítve! :)
Valamikor 5-6 éve volt egy program, aminek a neve YAC volt (Valamilyen cleaner cucc volt). Sokan ajánlották, hogy milyen jó, meg minden. Tényleg jó volt, csak volt vele egy nagyon kicsi probléma:
Az emberek feltelepítették ezt a Cleanert (Ami egyben kártékony fájlokat is el tudott távolítani), csak a program mindenhol átállította az alapértelmezett keresőmotort, és reklámokat jelenített meg. Az összes többi vírusírtó rosszindulatú szoftvernek észlelte, és el is távolította.
Szóval nem kell megijedni, ha a program jól végzi a dolgát. Akkor kell parázni, ha a program már abba is "beleszól", amibe nem kellene.
Köszönöm a válaszoat!
De az a gond hogy nem lehet frissiteni a definicióit (tehát az új virusokat nem ismeri föl)
Milyen más virusirtót használjak (ez meg valam más)
Meg egyszer volt egy olyan eset amikor letöröltem a firefoxot utána elromlott újratelepiteni sem lehetett
ez most miért van? (másik gépe volt)
meg a műveletközpont azt irta ki hogy: keressen virusirtót a neten
ez normális?
Windows 10-en a Windows Defender bőven elég.
Néha lehet mellette futtatni egy Malwarebytes-ot.
A firefox-os estnél meg vagy maradt még fent valami az előző telepítésből vagy beakadt valami. Arra a Revo Uninstaller nevű programot tudom ajánlani.
A Firefox ot wise program uninstaller programmal távolították el
(Ugyan ojan mint a revo)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!