Hogy lehet törlésbiztossá tenni egy fájlt/mappát? több lenn
Ha jól sejtem Windows 10 -ed van, és frissítések után tünnek el fájlok.
Sajnos elég gyakori hiba lett a Windowsnál ezek az érthetetlen okú adatvesztések.
Igazából a rendszertől, sehogy nem tudod megakadályozni, mivel system, azaz legmagasabb szintű jogosultsággal tudja a fájlokat elérni.
Azaz csak úgy tudod elérni, hogy az adott könyvátárakat és fájlokat senki még a system se rendelkezzen semmilyen jogokkal.
Így viszont te se éred el a fájlokat, tudod olvasni megnyitni, Windows rendszer alól, csak Linux -al.
Ha biztonságban akarod tudni az adataidat, akkor legalább 2-3 helyen kell biztonsági másolatnak lennie belőle. Pl.: van a gépeden, egy másolat valami felhős tárhelyen, meg külső merevlemezen.
Nem árt, ha van házon kívüli másolat is. (lehet lakástűz, betörés stb.)
Minden örökölt jogot kikapcsolsz az adott folder-en. Aztán adsz magadnak read jogokat és administrators csoportnak full-t.
Így alapból nézegetheted pl. a filmjeidet de nem tudsz írni/törölni. Ha mégis akarsz akkor jön be az elevation kérdés és ha ok-t nyomsz akkor megy a törlés. Ha tuti nem akarsz módosítani akkor csak magadnak adj read jogokat.
Esetleg még egy tipp: Haldokló HDD -vel fordulhat még ilyen elő.
Ilyenkor a rendszer györkérnyönvtárába rakja Found.000 mappába a talált állományokat, he lefutott a lemez ellenőrzés. (checkdisk)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!