Van itt olyan aki Windows 8.1-et használ? És mért?
A windows 10 újabb verziójáról meg annyit,hogy általában mindig jött utána egy hibás frissítés,ami valamit gallyra vágott,vagy teljesen elállított.Továbbá ha valakinek hosszútávon nem jön be a Windows 10 az nem biztos,hogy későbbiekben windowsnál marad.Egyébként meg a Windows 7 és 8.1 biztos,hogy még jó pár évig használható marad régi játékokra és netezésre is.Így lesznek,akik még jó darabig annál fognak maradni.Emellett viszont érdemes más op.rendszereket is kipróbálni.Linux-Ubuntu stb.
Egyik operációs rendszer sem tökéletes.
Windows 98 első kiadása használhatatlan volt, mert mindig valami furcsa módon előjöttek a driveres hibák.
Windows Millenium Edition-t konkrétan 2-3 hetente kellett újratelepíteni.
Windows XP a rengeteg kék haláltól a Windows Update beakasztja az svchost.exe-t 100%-ra... minden is volt.
Windows 7 sem volt tökéletes eleinte és a frissítések miatt itt még mindig nőt a boot time plusz, amikor kijött a 10 már a frissítések keresésénél elakadt.
Windows 8.1 szintén küzd a driverekkel és nem csak a támogatottság miatt (lásd AMD). Én mint mondtam egy 775-ös platformon használom és egyáltalán nincs bajom vele. Régebbi gépekre tökéletes... de ennek is vannak hibái.
Windows 10 sem annyira szörnyű, mint ahogy sokan lefestik. De akadnak benne hibák és bár az SSD hiánya a 2004-es kiadás után már nem akkora gond, de a még mindig akadnak frissítések amik elronthatják. Sokan a "kémkedés" miatt is szidják melyek egy internet nélküli telepítés + debloat + egy pár egyéb trükkel csökkenthető...
Emellett Linuxot is használok már egy ideje és lehet, hogy a régi platform miatt, de nekem előfordul, hogy lefagy.
Mindent összevetve én tudom ajánlani a 8.1 és a 10-et is, függően a hardvertől. Mellette érdemes valamilyen Linuxot is használni, mert nem rossz dolog a dual boot. Ha mondjuk a Windows megadná magát és csak egy meghajtód van, amin egy csomó dolog van azt Linux-al bizony le tudod menteni (lehet, hogy szélsőséges példa volt)...
Itt az újabb hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!